Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στα ψιλά / Ψηφίσατε για Νόμο και Τάξη ή για Βία και Αυταρχισμό;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ψηφίσατε για Νόμο και Τάξη ή για Βία και Αυταρχισμό;

«Γι’ αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γι’ αυτό μας ψηφίσατε» επαναλαμβάνουν οι υπουργοί του, προειδοποιώντας πως καλό θα είναι να προσαρμοστούν σ' αυτή την πραγματικότητα και όσοι δεν τους ψήφισαν ώστε να μην βρεθούν καμιά μέρα προ εκπλήξεων, και μάλιστα δυσάρεστων.

Κάθε φορά που θα βρεθεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί για το ξύλο, για τις χυδαιότητες, για τις απειλές και τις ταπεινώσεις, αυτοί πετούν το μπαλάκι στους ψηφοφόρους τους επαναλαμβάνοντας πως «γι’ αυτό μας ψηφίσανε οι πολίτες». Κάθε φορά που θα βρεθεί κάποιος να τους ζητήσει τον λόγο για τα ντου σε κινηματογράφους και σε χώρους που η νεολαία συνηθίζει να διασκεδάζει, πετούν και πάλι το μπαλάκι στους πολίτες «που μας ψήφισαν για να πατάξουμε την ανομία».

Κάθε φορά που κάποιος θα αντισταθεί στις κανονικότητα της γύμνωσης και του εξευτελισμού όποιων πέφτουν στα χέρια των ΜΑΤ, η απάντηση μηχανικά επαναλαμβάνεται και το μπαλάκι επιστρέφει: «Γι’ αυτό μας ψηφίσαν».

Ακόμα και τώρα που αποκαλύφθηκε πως κάποιοι αστυνομικοί με τα "λυμένα τους χέρια" ρίχνουν ακόμη και πλαστικές σφαίρες, δεν διστάζουν να ρίξουν και πάλι το μπαλάκι στο εκλογικό σώμα, λέγοντας πως «εσείς μας ψηφίσετε να ρίχνουμε ελαστικά μπαλάκια και όχι πλαστικές σφαίρες, όπως ψευδώς μας χρεώνει η ανεύθυνη αντιπολίτευση».

Πολλά είναι λοιπόν τα μπαλάκια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν πετάξει εσχάτως στους ψηφοφόρους τους χρεώνοντας σε ένα κομμάτι της κοινωνίας την αποδοχή της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Οι ψηφοφόροι μας θέλουν ξύλο, θέλουν να βλέπουν τον αστυνομικό να πατά στο κεφάλι τον διαδηλωτή. Οι ψηφοφόροι μας θέλουν να βλέπουν τον αστυνομικό να ξεγυμνώνει τα θύματά του στη μέση του δρόμου προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων. Αυτά θέλουν οι ψηφοφόροι μας και για όλα αυτά μας ψήφισαν. Αυτά και άλλα τόσα λέει το μπαλάκι που οι κυβερνώντες πετάνε στα μούτρα της κοινωνίας, ανεξαρτήτως αν τους ψηφίσαμε ή όχι.

Με τόσα μπαλάκια που έχει φάει στα μούτρα η κοινωνία είναι καιρός να απαντήσει. Ψηφίσατε για Νόμο και Τάξη ή για Βία και Αυταρχισμό; Ψηφίσατε για πλαστικές σφαίρες ή για ελαστικά μπαλάκια;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL