Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
«Θεραπεία» για το στερητικό σύνδρομο της βίας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Θεραπεία» για το στερητικό σύνδρομο της βίας...

 

ΣΧΕΔΟΝ ολοκληρώνουμε το ένα πέμπτο του 21ου αιώνα και εδώ, στην Ελληνική Δημοκρατία, παρακολουθούμε αφηνιασμένους αστυνομικούς να απολαμβάνουν τη βία, τον ξυλοδαρμό, αδιαφορώντας προκλητικά για τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμα κι όταν οι πράξεις θεωρούνται παράνομες, αν και αυτό μόνο στο δικαστήριο μπορεί να κριθεί.

ΕΙΔΑΜΕ σε βίντεο μια κοπέλα να προσπαθεί να περάσει από το ένα μέρος του δρόμου στο άλλο και έναν αστυνομικό με ταχύτητα Κριστιάνο Ρονάλντο να βουτάει, να την αρπάζει και να την πετάει κάτω. Την περικύκλωσαν και άλλοι συνάδελφοι για να βάλουν χέρι και στη διαδρομή την έγδυναν!

ΕΙΔΑΜΕ νεαρό άνδρα να τον χτυπούν αλύπητα με χαρακτηριστική ηδονή και μετά να τον εξευτελίζουν ξεγυμνώνοντάς τον. Είδαμε πολλά τέτοια. Θορυβημένο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβίβασε στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές αστυνομικής βίας για να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ περάσουν λίγες ώρες παρενέβη ο νεοδεξιός υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. να καλύψει όλες τις ακρότητες. «Οι άντρες των ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας. Συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια» είπε. Δεν έχει σημασία που η κοπέλα που είδαμε δεν είχε καμιά πέτρα στα χέρια και ο νεαρός που πήγε να την υπερασπιστεί δεν κράταγε μολότοφ.

ΠΛΗΡΗΣ πολιτική κάλυψη των βίαιων παρανομιών από αστυνομικούς, χωρίς αριθμούς και δυνατότητα αναγνώρισης. Έτσι, στις ασυλίες της οικονομικής ολιγαρχίας, προστίθενται και οι ασυλίες των φρουρών της, που είχαν στερηθεί τόσο καιρό τα πριμ της απόλαυσης να βαράνε, να βρίζουν και να ξεβρακώνουν.

ΤΟ ΕΙΠΕ καθαρά ο αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας: «Η ψυχολογία των αστυνομικών με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στο χειρότερο σημείο. Δεν περάσαμε καλά σαν αστυνομικοί. Δεν αισθανόμασταν ότι έχουμε μία πολιτική κάλυψη». Τώρα έχουν! Και όπως μας προειδοποίησε ο χουντοαναθρεμένος Βορίδης: «Πρέπει όλοι να εξοικειωθούμε με την αναγκαστικότητα του ξύλου»!

ΚΑΤΑ τα άλλα, χρειαζόμαστε εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς κινδύνους. Στο εσωτερικό απαιτείται τυφλή υπακοή στην κυβέρνηση και στους χορηγούς της. Κι αν δεν κάτσεις φρόνημα εσύ που με 500 ευρώ τον μήνα σε ψηλώσαμε ως μεσαία τάξη, έχουμε τα μέσα να σε κοντύνουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL