Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
O Ι. Αγγελής αποκάλυψε ότι οι Αμερικάνοι του έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O Ι. Αγγελής αποκάλυψε ότι οι Αμερικάνοι του έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία

Σε καταγγελία στον Πρόεδρο της Προανακρτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο προχώρησε ο Σπύρος Λάππας για την διαρροή εγγράφων στο Πρώτο Θέμα. "Η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ στην προκαταρκτική, που έχει εισαγγελικά καθήκοντα, δεν δίνει άμεσα τα υπομνήματα στα ίδια τα άλλα μέλη της, αλλά το υπόμνημα Γ. Αγγελή έγινε «φέιγ-βολάν» στο Πρώτο Θέμα" ανέφερε ο Σπύρος Λάππας μιλώντας στο Κόκκινο και πρόσθεσε: "θα έρθει να εξεταστεί -μεταξύ άλλων και για να εξηγήσει τι συνέβη με τα στοιχεία λογαριασμού Έλληνα πολιτικού με 13,5 εκατομμύρια- και την ίδια ώρα θα μαθαίνουμε τι περιέχει το υπόμνημα, πρόκειται για τραγέλαφο".

Στην Προανακριτική κατήγγειλε τη διαρροή εγγράφων ο Σπ. Λάππας και ο Μπουγάς παραδέχθηκε ότι έχει δίκιο

Λαππας προς Μπουγα: Απαράδεκτο το γεγονός κύριε πρόεδρε να παίρνουμε σήμερα και αυτή την ώρα το έγγραφο Αγγελή λίγο πριν την εξέταση του και ενώ αυτό έχει έρθει στην Βουλή από τις 6 Δεκεμβρίου.

Μπουγας: Έχετε δίκιο

Λαππας: Απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι το έγγραφο διέρρευσε στο Πρωτο Θέμα πριν το πάρουν τα μέλη της Επιτροπής.

Μπουγας: Δεν έγινε από την Επιτροπή η διαρροή.

Πλευρης:  Το είχαν και άλλοι το έγγραφο αυτό Εισαγγελεας κλπ.

Λαππας: Επίσης, στο έγγραφο αυτό αναφέρονται καταθέσεις αλλά και ύπαρξη άλλων εγγράφων τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί στα μέλη της Επιτροπής.

Μπουγας: Θα τα λαμβάνετε έγκαιρα από εδώ και πέρα

Αποκαλύψεις υπόσχεται ο Ι. Αγγελής για την υπόθεση Novartis

"Δεν πρόκειται να πω τις απόψεις μου αλλά την πραγματικότητα. Εαν εσείς θέλετε να αποκαλυφθεί η αλήθεια μία φορά, εγώ θέλω δέκα. Η γενική μου θέση για την υπόθεση Νοβάρτις είναι η εξής: Διαπίστωσα κάποιες παρανομίες, τις κατήγγειλα, προσπαθήσαμε να τις διορθώσουμε χωρίς να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης. Δεν τα κατάφερα όμως. Γι αυτό και υπέβαλα σχετικά υπομνήματα και παραιτήθηκα" τόνισε κατά την κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής.

Επίσης θέλω να πω οτι ο επόπτης δεν εποπτεύει μόνο, αλλά εποπτεύεται κιόλας. Εγώ έδινα πλήρη αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπάρχει μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές. Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να ζητήσουν εξαίρεση.

Θα σας πω όλα όσα ξέρω για την υπόθεση και θα σας πω και για το αόρατο τρίτο πρόσωπο που υπήρχε και θα σας πω και ποιο είναι το πρόσωπο.

Κρατούσα ημερολόγιο κάθε μέρα για όσα κάναμε όπως κάνω από την αρχή της καριέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι θα μου φανεί τόσο χρήσιμο.

Ραγκούσης σε Αγγελή: Δεν σας ενδιαφέρει ότι δεν έχουμε τα έγγραφα παρότι μέλη της επιτροπής;

Ο κ. Αγγελής άρχισε την κατάθεση του με  αναφορές στο βιογραφικό του. «Έχω κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό στη δικαστική συνδρομή»

Αυγέρη: Αλλά την αρνηθήκατε όταν ήρθε η ώρα. Την δικαστική συνδρομή την ξέρω καλύτερα από την γειτονιά μου, ξεκινάει για Νάξο και βγαίνει Πάρο.

Αγγελής: Ήλπιζα ότι μαζί με το υπόμνημα θα σας έστελναν και την δικογραφία με τις σχετικές καταθέσεις. Τώρα θα σας απαντώ σε ότι με ρωτάτε.

Ραγκούσης: Δεν σας ενδιαφέρει ότι δεν έχουμε τα έγγραφα ως μέλη της επιτροπής;

Φωνές από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ 

Αγγελης: «Η συνάντηση στη Βιέννη ήταν τουλάχιστον παράτυπη.» Ραγκουσης «Εσείς όμως πήγατε»

Αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων σε άλλο κράτος. Ενώ είχε ξεκινήσει δικαστική συνδρομή από την κα Ράικου, η κ.Τουλουπάκη την στάματησε. Ζήτησαν από την Αμερική ορισμένα στοιχεία. Οι Αμερικανοί αντί να απαντήσουν έστειλαν και εκείνοι αίτημα, το οποίο έφτασε στην κα Ράικου μετά την διαδρομή που προβλεπόταν διαδικαστικά να ακολουθήσει. Ό,τι είχαμε ζητήσει εμείς, το ίδιο ζήτησαν και εκείνοι. Όταν ανέλαβα έλεγα στην κυρία Τουλουπάκη οτι αυτό που κάνει είναι παράνομο. Δεν έπρεπε να σταματήσει τη νόμιμη δικαστική συνδρομή και να πάει στη Βιέννη. Εκείνη όμως δεν με άκουγε και έκανε τα δικά της. Αυτό ήταν η πρώτη ένδειξη οτι κάποιος άλλος υπήρχε πίσω της. Στη Βιέννη είπα στους Αμερικάνους οτι δεν μπορούμε να συναντιόμαστε στους διαδρόμους. Τους είπα να ακολουθήσουμε τη νόμιμη δικαστική συνδρομή. Και γυρίσαμε από τη Βιέννη.

Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι είναι μια τρύπα στο νερό στην υπόθεση Νοβάρτις. Δεν υπάρχει ούτε ένα νόμιμο στοιχείο από αυτές τις ενέργειες.

Το κυριότερο σε ό,τι αφορά τη δικαστική συνδρομή: Υπάρχει δόλος στο σταμάτημα της δικαστικής συνδρομής.

Τα έγγραφα των Αμερικανών

Όταν ζήτησα τα έγγραφα των Αμερικανών από την κα Τουλουπάκη, μου έδωσε οκτώ εγγραφα. Ήταν οκτώ όμως ή μου απέκρυψε; Η κ.Ράικου τηρούσε πρωτόκολλο, η κα Τουλουπάκη όχι και αυτό με έβαζε σε σκέψεις. Όταν της ζήτησα τις μεταφράσεις των εγγράφων μου έφερε πολύ περισσότερες των οκτώ. Άρα μου απέκρυψε έγγραφα.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν έγγραφα στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν τα ξέρει κανείς. Είχε υποχρέωση να τα βάλει όλα μέσα στο φάκελο της δικογραφίας και δεν το έκανε. Και αυτό είναι στοιχείο του δόλου. Είμαι πολύ περίεργος να δω τί θα πει η κα Τουλουπάκη γι αυτό. Σας προτείνω να τα ζητήσετε.

Με διαφορά 5 λεπτών ο κ. Αγγελής πέφτει σε αντιφάσεις και αποκαλύπτει ότι οι Αμερικάνοι του έδωσαν λογαριασμό πολιτικού

Αγγελης « ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.» Μετά από λίγη ώρα :

«Ρώτησα τον εκπρόσωπο του FBI : τότε γιατί μας στείλατε 2 έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών. Και ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε: οι από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων »

Αγγελής: Στη συνάντηση της Βιέννης πράγματι οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Τους είπα, δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού.

Αμερικανοί: Εμείς σου δίνουμε τη πληροφορία. Δική σου δουλειά να βρεις τον λογαριασμό.

Αγγελής: Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL