Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ούτε Νόμος ούτε Τάξη!

Όχι, αγαπητοί δημοσιολογούντες, δεν έχουμε να κάνουμε με το δόγμα "Νόμος και Τάξη". Καμία σχέση με τον Νόμο ή την Τάξη δεν έχουν όσα βλέπουμε τους τελευταίους μήνες να εκτυλίσσονται στους δρόμους της Αθήνας με στόχο κυρίως νέους ανθρώπους που είτε διαδηλώνουν, είτε επιστρέφουν από μπίρες, είτε περιμένουν το λεωφορείο για να πάνε σπίτι τους.

Κανένας Νόμος δεν προβλέπει ότι αναίτια μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος από το περίπτερο δαρμένος σε ένα κελί, μόνο και μόνο επειδή είχε την ατυχία να τον συναντήσει μια διμοιρία ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Κανένας Νόμος δεν προβλέπει ότι κατά την προσαγωγή ή τη σύλληψη ενός πολίτη ο αστυνομικός μπορεί να τον γδύσει μέσα στη μέση του δρόμου. Μάλιστα απαγορεύεται και ο σωματικός έλεγχος γυναίκας από άνδρα αστυνομικό.

Κανένας Νόμος δεν επιτρέπει σε αστυνομικό να κατεβάζει το εσώρουχο συλληφθέντα και να ακουμπά τα γεννητικά του όργανα πάνω του. Ίσως πρέπει προληπτικά να γράψουμε ότι κανένας Νόμος δεν επιτρέπει βιασμούς πολιτών, προσαχθέντων ή συλληφθέντων, από αστυνομικούς.

Κανένας Νόμος δεν έχει εξαιρέσει συγκεκριμένες περιοχές ή πληθυσμιακές ομάδες από το κράτος δικαίου ή τα πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Κανένας Νόμος δεν επιτρέπει στους αστυνομικούς να πράττουν κατά το δοκούν, σαν συμμορία, να εκτονώνουν τα σεξουαλικά τους απωθημένα σε συλληφθέντες, να μπορούν να δέρνουν και να συλλαμβάνουν όποιον -κατά το κοινώς λεγόμενον- γουστάρουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους να τους καλύπτουν ή να κοιτούν από την άλλη.

Καμία Τάξη δεν μπορεί να επιβληθεί όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι οι δράστες αδικημάτων ή ακόμα και εγκλημάτων, όπως στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Και φυσικά η "αναγκαστικότητα του ξύλου" μπορεί να συνοψίζει τα πιστεύω του Μ. Βορίδη, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον Νόμο ή την Τάξη, ούτε μπορεί να αποτελέσει πολιτική αστυνόμευσης ενός έννομου κράτους! Και δυστυχώς, κανένας αστυνομικός, υπουργός ή πολίτης δεν μπορεί να είναι υπερήφανος με μια τέτοια κατάσταση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις