Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης θα πέσει από την οικονομία (Video)

«Ο Μητσοτάκης θα πέσει από την οικονομία, θα τον τιμωρήσει η μεσαία τάξη - Οκτώ στους 10 από όσους πήραν πέρυσι το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι, φέτος θα πάρουν τις ευχές και τα χρόνια πολλά του πρωθυπουργού, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Eurogroup κάρφωσε την κυβέρνηση για την διακοπή της προστασίας πρώτης κατοικίας στα τέλη Απριλίου, ενώ τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει τους πλειστηριασμούς.

 

Στην τοποθέτηση του για τα εθνικά θέματα υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα και τα δικαιώματά της απέναντι σε ένα επιθετικό γείτονα είναι απαράγραπτα και σταθερά και το διεθνές δίκαιο στηρίζει τις θέσεις μας.  Υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πιέσει για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Τουρκία.

Η κυβέρνηση δεν είχε χρήματα για να δώσει σε κοινωνικό μέρισμα γιατί προχώρησε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μείωσε τον ΦΠΑ επί των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, έδωσε «δώρο» στους καναλάρχες, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ μειώνοντας το φόρο στα ακριβά συμβόλαια, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο επιχείρημα της κυβέρνησης περί αναιμικής ανάπτυξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «όλη η θεωρία περί αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάει στα σκουπίδια, με υπογραφή της ΕΛΣΤΑΤ», η οποία «ανακοίνωσε πριν τρεις ημέρες την αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη το α΄ εξάμηνο του 2019». «Για το 2020, που θα έχουμε αποκλειστικά κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα δούμε πόση θα είναι η ανάπτυξη», είπε, υπενθυμίζοντας ότι «προεκλογικά είχε τάξει ανάπτυξη 4%, μόλις εξελέγη το έριξε στο 3%, ο προϋπολογισμός αναφέρει τώρα 2,8% ανάπτυξη, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για 2%».

Οσον αφορά στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, υπενθύμισε ότι «σε όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα εξασφαλιζόταν, τώρα όμως τελειώνει», σημειώνοντας ότι στις 4 Δεκεμβρίου το Eurogroup «κάρφωσε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι τη σταματάει στα τέλη Απριλίου». «Τώρα, αφού πιάστηκαν «με την γίδα στην πλάτη» και τους φανέρωσε το Eurogroup, προετοιμάζονται για το κύμα πλειστηριασμών που έρχεται», για το οποίο, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «ετοιμάζονται ήδη και οι τράπεζες».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πιέσει να εφαρμοστεί η άποφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία», δήλωσε, στο μεταξύ, ο Δημ. Παπαδημούλης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Υπενθύμισε σχετικά ότι η απόφαση ελήφθη στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα, σε συνεργασία με την Κύπρο. «Πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις σε βάρος όσων εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις στις ΑΟΖ σε Ελλάδα και Κύπρο», εξήγησε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν υπόγειες αντιδράσεις από ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, με οικονομικά συμφέροντα», και φέρνοντας ως παράδειγμα Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο «παζάρι με τις 'στρόφιγγες' στο προσφυγικό», που ασκεί πιέσεις στην ΕΕ.

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε τη σημασία του να ακυρωθεί η παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, «ώστε να μην έχει διεθνή υπόσταση», ενώ έθιξε το «εκκρεμές ζήτημα από την εποχή της ΝΔ του Καραμανλή και την εποχή του Παπανδρέου», το οποίο είναι «ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας μας».

«Οφείλουμε να πατήσουμε πάνω στο διεθνές δίκαιο και είναι ανάγκη να μελετήσει ο κ. Μητσοτάκης αυτό που ξεκίνησε το 1976 ο Κ. Καραμανλής για την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών. Είναι σταθερή μας θέση ότι τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, σε αντίθεση με αυτό που λέει η Τουρκία.

Πρέπει, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να συγκαλέσει με αυτό το θέμα Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να επικοινωνήσει με σοβαρότητα, χωρίς διαρροές, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης, διαμηνύοντας:

«Η Ελλάδα και τα δικαιώματά της απέναντι σε ενα επιθετικό γείτονα είναι απαράγραπτα και σταθερά και το διεθνές δίκαιο στηρίζει τις θέσεις μας».

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο