Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του

 Στην δήλωση του ο κ. Γεννηματάς αναφέρει:

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση.  

Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. 

Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια.»

Με αφορμή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. υποστήριξε πως «η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας» και την κατηγορεί μάλιστα ότι δεν κατέβαλε αποζημίωση «στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε».

Ο Ακσόι στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως «η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL