Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αφήστε, κ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

 Δήλωσε ότι η ιστορία της παράταξής του και το προσωπικό του ήθος δεν του επιτρέπουν να κάνει μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά θέματα. Είπε ότι ο Τσίπρας σε μια κρίσιμη στιγμή έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Και ζήτησε, με ενότητα και με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, να ξεπεράσει η χώρα τις καταιγίδες και να βγει στα ήρεμα νερά της προόδου.

Τι απρεπές είπε ο Τσίπρας; Ότι στην προηγούμενη συνάντηση ο Μητσοτάκης δεν έθεσε στον Ερντογάν θέμα προκλήσεων. Και τον κάλεσε να το θέσει τώρα και να ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας με τη Λιβύη, τον τερματισμό της παραβατικής συμπεριφοράς στην ΑΟΖ της Κύπρου και την τήρηση της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας.

Και ποιος το βρήκε απρεπές το να διατυπώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις θέσεις του; Ο κ. Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε παραχωρήσεις στο Αιγαίο στα πρότυπα των Πρεσπών. Που, σε κάθε συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, επικαλούνταν ειρωνικά το 2015 για να πει ότι ο τότε πρωθυπουργός θα τα παραχωρούσε όλα. Που κήρυξε μια εκστρατεία μίσους για το μακεδονικό για να κερδίσει τις εκλογές και να τα ξεχάσει όλα.

Τώρα θυμήθηκε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα στα εθνικά θέματα. Επικαλούμενος μάλιστα το προσωπικό του ήθος. Αφήστε, κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL