Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Χωρίς ανάληψη ή απόδοση ευθυνών... / Παραίτηση ύστερα από υπόδειξη των φιλικών ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς ανάληψη ή απόδοση ευθυνών... / Παραίτηση ύστερα από υπόδειξη των φιλικών ΜΜΕ

Την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει στον πρωθυπουργό “με πόνο ψυχής” χθες ο Αντώνης Διαματάρης από την Αυστραλία στον απόηχο του σάλου που ξέσπασε για το “μαϊμού” βιογραφικό του, τον διορισμό στο γραφείο του μετακλητού συμβούλου που βαρύνεται με κακουργήματα, αλλά και τις αποκαλύψεις που αφορούν τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες!

Νωρίτερα, την καρατόμηση του υφυπουργού αξίωναν επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου, καθώς μόλις την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καλύψει πλήρως τον κ. Διαματάρη! “Δύσκολη η απόφαση Μητσοτάκη” αναγνωρίζουν κυβερνητικές πηγές για την αποδοχή της παραίτησης αποφεύγοντας να κάνουν μνεία για τις πτυχές του... συνολικού βιογραφικού του πρώην υφυπουργού...

Έμφαση “στη μακρόχρονη φιλία”!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον Αντώνη Διαματάρη, που περιόδευε στην Αυστραλία για να ενημερώσει για το κυβερνητικό έργο την ομογένεια, και ζήτησε διευκρινίσεις “για τα τελευταία δημοσιεύματα”. Σε αυτό το πλαίσιο του ζητήθηκε η παραίτησή του “για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό”. Οι ίδιοι κύκλοι δίνουν έδωσαν δε έμφαση “στη μακρόχρονη φιλία” του πρωθυπουργού με τον Α. Διαματάρη, ωστόσο διαμήνυσαν σε ηθικολογικούς τόνους ότι “ο πρωθυπουργός όμως βάζει πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το σωστό».

“Τα τελευταία δημοσιεύματα”, όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, αφορούν κατά κύριο λόγο τις αποκαλύψεις για τα... έργα και τις ημέρες του Τάσου Φιλιππάκου στην ΕΑΒ, που αποτέλεσε το δεξί χέρι του υφυπουργού. Ωστόσο στο μικροσκόπιο του Μαξίμου τέθηκε και η... τριπλοθεσία του Α. Διαματάρη, καθώς εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (από το 2004 έως το 2012), μόλις γνωστοποιήθηκε ότι βαρύνεται -μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΑΒ- με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα λόγω ενός αχαλίνωτου φαγοποτιού που “φέσωσε” το Δημόσιο με 1 δισ., μετανάστευσε στις ΗΠΑ! Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα καταχωνιασμένη στα συρτάρια της Δικαιοσύνης. Παράλληλα o Τ. Φιλιππάκος -όπως και ο πολιτικός του προϊστάμενος- έχει δηλώσει ψευδώς ότι διαθέτει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Columbia!

Τριπλοθεσίτης!

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" ο Α. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC. (την εταιρεία που εκδίδει δηλαδή τον «Εθνικό Κήρυκα»), όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Ωστόσο στο άρθρο 81 παρ. 3 του συντάγματος αναφέρεται: «Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών και του προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους».

Υπ’ αυτό το πρίσμα, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να θέσει εκτός “κάδρου” παραίτησης τα fake πτυχία του πρώην υφυπουργού από τη στιγμή που ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει ότι “το θέμα θεωρείται λήξαν για την κυβέρνηση"

"Αγαπώ τον πρωθυπουργό"

Ο Α. Διαματάρης ανταπέδωσε την εκτίμηση του πρωθυπουργού. “Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου” ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του.

“Φίλια μιντιακά πυρά”

Πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ αναφέρουν ότι οι “υποδείξεις” φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ προς τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Αντ. Διαματάρη “επιτάχυναν τις εξελίξεις”. Πολλοί σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη εισηγήθηκαν "να κλείσει το θέμα με την αποχώρηση” του υφυπουργού Εξωτερικών. Κάποιοι δε εξ αυτών υπενθύμισαν τη σφοδρή δημόσια αντίδραση Διαματάρη στο θέμα της ψήφου των αποδήμων (όταν αποκαλούσε “ντροπή” τον “κόφτη των 35 ετών”) ώστε να πείσουν τον πρωθυπουργό!

Χθες το πρωί, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε σημείωνε ότι “τώρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλο πολιτικό κεφάλαιο υπερασπιζόμενη τον κύριο Διαματάρη. Επιπλέον, ο αρθρογράφος της “Καθημερινής” -που ανήκει επίσης στο συγκρότημα Αλαφούζου- επεσήμανε ότι «είναι πάντα καλύτερο να ρωτούν έναν πρωθυπουργό γιατί 'έφαγε' έναν υπουργό, παρά να τον ρωτούν γιατί τον κρατάει».

Στο χθεσινό δε κεντρικό άρθρο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” πραγματοποιείται ταύτιση των υποθέσεων του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Κ. Πατέρα και του Αντ. Διαματάρη και υπογραμμίζεται:“Το γεγονός πως και τα δύο λάθη άπτονται της αριστείας και της αξιοκρατίας, αξίες στις οποίες η κυβέρνηση έχει δώσει δικαίως τεράστια σημασία, εκθέτει ακόμα περισσότερο τους χειρισμούς της”.

Υπόδειξη του Ν. Κακλαμάνη

Επιπλέον ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε δείξει από χθες το πρωί την πόρτα της εξόδου στον Α. Διαματάρη λέγοντας σε αιχμηρό ύφος (ΕΡΤ): «Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης, αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πρέπει να αξιολογήσει μόνος του, αν έχει τιμήσει ή δεν έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός».
 

"ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"

ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν τόλμησε να τον αποπέμψει"

“Ο πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στο ότι “δεν είχε το θάρρος να τον διώξει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του, που διώκεται για κακουργήματα, και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα (σ.σ.: χθες) να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί ζυγίζοντας 'με πόνο ψυχής' το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του” κατέληξε δηκτικά.

“Υπό την πίεση της κατακραυγής και μετά από καθυστέρηση ημερών, ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε αυτό που όφειλε από την πρώτη στιγμή. Η προσπάθειά του να καλύψει και να στηρίξει μέχρι τέλους τον εκλεκτό του ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Κόλαφος για τον κυνισμό και τη fake 'αριστεία'" τόνισε στο Τwitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL