Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιφάσεις και μεθοδεύσεις από το Ν. Μανιαδάκη στην Προανακριτική

Eurokinissi

«Δεν μου άσκησαν πίεση οι Εισαγγελείς Διαφοράς, μου ζήτησαν με τεχνική έκθεση να εξηγήσω αν νόμιμα γίνονταν οι αυξήσεις στα φάρμακα" δήλωσε ο Nίκος Μανιαδάκης στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

"Αποφάσισα να συνεργαστώ με την Δικαιοσύνη" δήλωσε ενώ όπως είπε η Ελένη Ράικου άρχισε έλεγχο σε βάρος του, το 2017. Δηλαδή πριν την Ελένη Τουλουπάκη.

Χαρακτήρισε «τραυματική» την εμπειρία του, από την κατάθεση που κλήθηκε να δώσει και όπως είπε: «Κατέθεσα στους επίκουρους εισαγγελείς Ελευθεριάνου, Τριανταφύλλου και Σέβη. Με ρώτησαν αν είδα ύποπτες συναλλαγές. Απάντησα αρνητικά και δε με ενόχλησε ξανά η Ράικου. Ξαναπήγα μόνος μου αρχές Νοεμβρίου του 2017».

Με δεδομένο ότι δηλώνει καθηγητής ρωτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καθηγητής και απάντησε στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτή δεν είναι ΑΕΙ απάντησε ότι από το 1998 είναι καθηγητής στην Οξφόρδη κάτι που του ζητήθηκε να το αποδείξει.

Τότε διόρθωσε ότι ήταν καθηγητής στην Οξφόρδη και δήλωσε ότι εργάστηκε στο πανεπιστήμιο από το 1995 ως το 1998 με σύμβαση.

Ο Νίκος Μανιαδάκης ζήτησε να παραστεί στην αίθουσα ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς. Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δια του Σπύρου Λάππα ο οποίος τόνισε ότι η προανακριτική δεν καλεί ύποπτους αλλά μάρτυρες και το αίτημα αποσύρθηκε μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κατάντια για μια παραγραφή

Η κωμωδία που ανεβάζουν στην Προανακριτική η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίστηκε και χθες. Το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής από τις 6 Δεκεμβρίου διέρρευσε σε ιστοσελίδες πριν δοθεί στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής. Και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έδωσε και πήρε.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο