Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερευνα Palmos Analysis: Τηλεόραση... μόνο για δεξιούς

Η τηλεόραση φαίνεται να έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στην ενημέρωση και να έχει υποκατασταθεί από το Διαδίκτυο ως πρωτεύουσα πηγή ενημέρωσης, όπως καταγράφει η έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα

Η τηλεόραση έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στην ενημέρωση και έχει υποκατασταθεί από το Διαδίκτυο ως πρωτεύουσα πηγή ενημέρωσης, την οποία προτιμά το 50% των ερωτηθέντων, με την τηλεόραση να έχει περιοριστεί στο 34%. Εφημερίδες, ραδιόφωνο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter) ακολουθούν σε απόσταση, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 4-5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τηλεόραση επιλέγουν περισσότερο όσοι/ες ασχολούνται με τα οικιακά και οι συνταξιούχοι, δύο κατηγορίες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται.

Το εύρημα αυτό υποστηρίζεται και από την απήχηση των ΜΜΕ κατά τον άξονα της πολιτικής αυτοτοποθέτησης, καθώς το ποσοστό όσων επιλέγουν την τηλεόραση στην αυτοτοποθέτηση "Δεξιός" είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με όσους δηλώνουν οποιαδήποτε από τις άλλες επιλογές, δηλαδή "Κεντροαριστερός", "Κεντροδεξιός", "Κεντρώος", "Κεντροδεξιός".

Αντίστροφη είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά το Διαδίκτυο και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, καθώς όσοι τις επιλέγουν απ’ όλες τις επιλογές αυτοτοποθέτησης είναι σε ποσοστό υπερδιπλάσιοι όσων τις επιλέγουν και ανατοποθετούνται στην "Δεξιά".

ΜΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ: Πορείες ασύμπτωτες

Η κρίση αξιοπιστίας των ΜΜΕ δεν είναι νέα είδηση και επιβεβαιώνεται εμφατικά και από την έρευνα, με το 81% των ερωτηθέντων να δηλώνουν "Καθόλου ικανοποιημένοι" ή "Λίγο ικανοποιημένοι", οι δε "Πολύ ικανοποιημένοι" δεν ξεπερνούν το 3%.

Οι ερωτηθέντες δεν τρέφουν επίσης καμία αυταπάτη σχετικά με την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν τα ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην ερώτηση αν τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ισότιμα και αντικειμενικά οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 62%.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το Άουσβιτς και η μνήμη

Πάντα να θυμόμαστε ότι το Άουσβιτς συμβολίζει το έσχατο σημείο της ανθρώπινης θηριωδίας. Όχι γιατί δεν έχουν υπάρξει άλλες θηριωδίες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλά γιατί οι ναζί επιστράτευσαν την τεχνολογία και έφτιαξαν βιομηχανίες εξόντωσης ανθρώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις