Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Από τα Τρίκαλα έως την Αστόρια ένα επιτελικό κράτος δρόμος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Από τα Τρίκαλα έως την Αστόρια ένα επιτελικό κράτος δρόμος

«Έγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από τη μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα, αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ, που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό».

Χθες ο κύριος Διαματάρης, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του, μας εξήγησε πως μάλλον αναγκάστηκε να απορρίψει τη θέση στην πολυεθνική επειδή είχε τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια μόνο στα όνειρά του, οπότε θα ήταν κομμάτι δύσκολο να πάει μπροστά με ψέματα. Τα ψέματά του όμως αποδείχθηκαν αρκετά βολικά για το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καλοδέχτηκε έναν «fake άριστο» στην κυβέρνησή του.

Γιατί περί fake αριστείας πρόκειται όταν έχεις να κάνεις με κάποιον που χρόνια τώρα κάνει καριέρα με ανύπαρκτους πανεπιστημιακούς τίτλους, τους οποίους δεν διστάζει να «πουλάει» χωρίς την παραμικρή αιδώ δεξιά κι αριστερά, όπως στη συνέντευξή του στην "Καθημερινή", η οποία κλείνει με την παράθεση ενός σύντομου βιογραφικού του υφυπουργού Εξωτερικών όπου δηλώνει «1977: MBA από το Columbia University».

Χθες ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απέδωσε σε «παρερμηνεία» το γεγονός της αποφοίτησής του από το Columbia και παραδέχθηκε ότι ουδέποτε πήρε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, που μέχρι χθες εμφανιζόταν και στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι χθες, όμως, γιατί, μόλις αποδείχθηκε η απάτη, κάποιοι έσπευσαν να διορθώσουν το επίσημο βιογραφικό του κ. Διαματάρη στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΞ. σβήνοντας το δήθεν μεταπτυχιακό του υφυπουργού τους στο… Κολάμπια.

Προφανώς κάποιοι πιστεύουν πως με μια διόρθωση στο βιογραφικό του κ. Διαματάρη η υπόθεση έκλεισε και ούτε γάτα ούτε ζημιά, καθώς η πυγμή του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλήθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL