Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ακροδεξιές ακρότητες Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ. – Ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη να πάρει θέση

ICON

Για "λαθροεποικισμό" και "λαθρομεταναστευτικό" μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της Ν.Δ. Με αυτό το ακροδεξιό κρεσέντο και το αίτημα για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει την εύθραυστη ενότητα της Ν.Δ. τραβώντας ευθεία διαχωριστική γραμμή φανερώνοντας και την δυσαρέσκειά του με φόντο την προεδρική εκλογή.

Κριτική στον Κ. Μητσοτάκη άσκησε και για τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας πως «κατανοώ αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός: ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία αυτή από τη μια μέρα στην άλλη, με το έτσι θέλω. Όμως, δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως ‘επιζήμια’ και ‘απαράδεκτη’. Και που επί πλέον, δεν περπατάει».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι κάνουμε από δω και στο εξής… Να πω πριν απ’ όλα κάτι προσωπικό: Όταν δίνεις μια μάχη, δεν έχει σημασία αν δίπλα σου πολλοί έχουν κουραστεί. Σημασία έχει αν εσύ συνεχίζεις να νοιάζεσαι για μια μάχη που – το ξέρεις – έχει τη μεγάλη αξία της… Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς θα αποδεσμευτούμε, χωρίς να πληρώσουμε κόστος. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη – πάντως γίνεται. Γιατί πρόκειται για συμφωνία που δεν περπατάει, ούτε μέσα, ούτε έξω, ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη…».

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει σαφή θέση αναφορικά με κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών καλώντας να πει ξεκάθαρα αν θα την τηρήσει ή θα ακούσει τον κ. Σαμαρά και θα κινδυνεύσει η χώρα με αποσταθεροποίηση στα βόρεια της;

 

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείο αναφοράς για Ελλάδα και Ευρώπη (Video)

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις