Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Το πρώτο βήμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πρώτο βήμα

 Ένα κόμμα που, μένοντας σταθερό στις ράγες της Αριστεράς, θα εκφράσει τη θέληση των πολλών για προοδευτικές απαντήσεις στα κρίσιμα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ένα κόμμα συνδεδεμένο με την κοινωνία, μάχιμο και δραστήριο σε κάθε μεγάλο ή μικρό μέτωπο, ικανό και άξιο να εμπνέει και να κινητοποιεί ανθρώπους και να αφυπνίζει συνειδήσεις. Ένα κόμμα που θα μπορέσει να συνδέσει την πολιτική με αρχές και αξίες και θα την κάνει ξανά υπόθεση για όλους και όχι για τους ειδικούς. Ένα κόμμα που δημιουργώντας στέρεες συμμαχίες με τον κόσμο της εργασίας θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου, με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, που θα εδραιώνει τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του τόπου και θα κλείνει αποφασιστικά τον δρόμο στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά.

Δεν είναι εύκολος στόχος. Οι καιροί είναι απαιτητικοί και δύο φορές πιο απαιτητικοί για την Αριστερά. Το εγχείρημα έχει μπροστά του σοβαρή δουλειά, με ειλικρίνεια, ουσιαστικό διάλογο και σύνθεση. Θα χρειαστεί αυξημένη οργανωτική επάρκεια, πολιτικά αντανακλαστικά και επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα. Αλλά το μεγάλο εφόδιο είναι η προσήλωση στις ιστορικές θεμελιακές αξίες της Αριστεράς: την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη στην ανανέωση. Αυτές οι αξίες καταξίωσαν την Αριστερά στη συλλογική κοινωνική συνείδηση. Και πάνω σε αυτές τις αξίες θα θεμελιωθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον προοδευτικό κόσμο.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Αλλά έτσι αξίζει η προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL