Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Μεσαία τάξη είναι... Tο άσυλο, το άβατο και πολλά άλλα για τον Χρ. Σταϊκούρα! (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεσαία τάξη είναι... Tο άσυλο, το άβατο και πολλά άλλα για τον Χρ. Σταϊκούρα! (Video)

«Μην μπερδεύουμε την μεσαία τάξη με το μεσαίο εισόδημα» ανέφερε στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «η μεσαία τάξη δεν είναι οικονομικά στοιχεία, αλλά η μεσαία τάξη προσδιορίζεται και από την περιουσία και από τις επιλογές που η ίδια κάνει για τα άλλα πεδία της δημόσιας σφαίρας».

Έφερε μάλιστα και παραδείγματα: «Η μεσαία τάξη θέλει ασφάλεια, ανοικτά Πανεπιστήμια, καλές παροχές υγείας. Έτσι απαρτίζεται αυτό που λέμε μεσαία τάξη. Αυτό το χτίζουμε με συγκεκριμένες πολιτικές σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας και για το άσυλο και για το άβατο και για πολλά άλλα».

Δηλαδή το «δόγμα και τάξη» της Ν.Δ. είναι η απάντηση στο ποια είναι η μέριμνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη;

«Το άσυλο και το άβατο» το προπύργιο της πολιτικής της παρουσιάζει η Ν.Δ. ως απάντηση στην ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες τι έχει κάνει για να ενισχύσει τη μεσαία τάξη;

Διότι τα άλλα που ανέφερε περί ΕΝΦΙΑ, 120 δόσεις ήταν ψηφισμένα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ που απλά ανέλαβε να τα εφαρμόσει, ενώ η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις προφανώς και δεν αφορά την μεσαία τάξη όπως την εννοεί δηλαδή των 6.000 ευρώ εισοδήματος τον χρόνο…

«Η συνολική μας πολιτική αφορά το 89% της κοινωνίας προσπαθεί να βοηθήσει τα χαμηλότερα εισοδήματα και τα μεσαία εισοδήματα» αλλά μην παρεξηγηθεί «δεν είναι ταξική» η πολιτική αυτή όπως είπε γιατί η μείωση του ΕΝΦΙΑ ίσχυσε για όλους. Ακριβώς για αυτό είναι ταξική υπέρ των πλουσίων και των μεγάλων περιουσιών που τους ωφέλησε κατά πολύ περισσότερο.

Τέλος πολύ στενοχωρημένος, παρουσιάστηκε ο κ. Σταϊκούρας, για την συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και παρέθεσε στοιχεία του ΟΑΣΑ (που αρέσκεται να επικαλείται).

Πουθενά δεν ανέφερε όμως ότι κάποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε ότι είχαμε οικονομική κρίση και μνημόνια, όπως δεν ανέφερε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν ένα μέτρο για το τι θα κάνει η κυβέρνηση επί υπουργίας του στο Οικονομικών για να την ενισχύσει τη μεσαία τάξη που τόσο «επικεντρωμένη» είναι η πολιτική της Ν.Δ. τάχα, σε αυτήν.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Θα απαντήσει ο κ. Σταϊκούρας τι ποσοστό από τις ελαφρύνσεις που κάνει πηγαίνει στην μεσαία τάξη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL