Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Για υποσχέσεις που έγιναν καπνός, καλέστε το 1142
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Για υποσχέσεις που έγιναν καπνός, καλέστε το 1142

Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αυτά είναι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι εκεί είναι που χτυπάει κόκκινο η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις. Δώσε στον λαό κατάργηση ασύλου, Αμυγδαλέζες και αντικαπνιστικό νόμο και χαλάλι οι φοροελαφρύνσεις της μεσαίας τάξης, χαλάλι οι αυξημένες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, χαλάλι και το κουτσουρεμένο εισόδημα των αγροτών.

Τι κι αν έγιναν καπνός όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν τα προηγούμενα χρόνια αφού θα απαλλαγούν τα μπαρ, οι καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης από τον καπνό και την τσιγαρίλα; Τι κι αν οι ανώμαλες προσγειώσεις όσων πίστεψαν τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα και βλέποντας τις υποσχέσεις της Ν.Δ. να εξαντλούνται στην ευημερία των ολίγων και εκλεκτών αυτού του τόπου, αφού η ΕΛ.ΑΣ θα μπορεί να δέρνει ανενόχλητη όποιον κυκλοφορεί στα Εξάρχεια;

Τι κι αν τα κοινωνικά επιδόματα που κράτησαν όρθιους τους οικονομικά αδύναμους τα προηγούμενα χρόνια κι αυτοί τα λοιδορούσαν, βαφτίζοντάς τα πότε ψίχουλα και πότε φιλοδωρήματα, τώρα κόβονται μαχαίρι με την υπόσχεση να αντικατασταθούν κάποια στιγμή στο άγνωστο μέλλον με ένα βοήθημα της τάξης των 200 ευρώ αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων εκλεκτών φίλων βρίσκει τρόπο να εισπράττει το κατιτίς της ακόμη κι από τις τηλεφωνικές κλήσεις στο 1142;

Και μιας και το έφερε η κουβέντα για το 1142, εκτός από τον αριθμό των καταγγελιών τον οποίο το αρμόδιο υπουργείο σπρώχνει καθημερινά στα ΜΜΕ για τη δημιουργία του απαραίτητου επικοινωνιακού ντόρου, καλό θα είναι να μας ενημερώσει κάποιος και για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Γιατί τι να τα κάνεις τα τηλεφωνήματα -με χρέωση μάλιστα - αν δεν συνοδεύονται και από τις απαραίτητες επισκέψεις της αστυνομίας και την επιβολή προστίμων; Γιατί, έτσι όπως το πάει το επιτελικό κράτος, το μόνο που θα μείνει στο τέλος θα είναι τα κέρδη της τηλεφωνικής εταιρείας και οι φοροελαφρύνσεις της μεσαίας τάξης που έγιναν καπνός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL