Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Επίδειξη αλαζονείας Άδ. Γεωργιάδη στους τευτλοπαραγωγούς / Επίδειξη αλαζονείας Άδ. Γεωργιάδη: "Εσύ τα έσπειρες επί Τσίπρα, να τα πας στην Κουμουνδούρου"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίδειξη αλαζονείας Άδ. Γεωργιάδη στους τευτλοπαραγωγούς / Επίδειξη αλαζονείας Άδ. Γεωργιάδη: "Εσύ τα έσπειρες επί Τσίπρα, να τα πας στην Κουμουνδούρου"!

Εξοργισμένοι είναι οι τευτλοπαραγωγοί της βόρειας Ελλάδας με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την αλαζονική και αμετροεπή συμπεριφορά του απέναντί τους, την ώρα που μάλιστα αγωνιούν για το τι θα γίνει με τη φετινή παραγωγή τους.

Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας, για να δηλώσει τη στήριξή του στον μισθωτή των δύο εργοστασίων και επικεφαλής της Royal Sugar ABEE Χρήστο Καραθανάση.

Οι τευτλοπαραγωγοί, που αγωνιούν για το τι θα απογίνει η σοδειά του 2019 και με τι τιμές θα απορροφηθεί, αν απορροφηθεί, ζήτησαν από τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχουν μια ξεχωριστή συνάντηση μαζί του. Εκείνος, με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο, αρνήθηκε να τους δει θεωρώντας ότι όλα ξεκαθάρισαν στη σύσκεψη που προηγήθηκε.

Όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τευτλοπαραγωγούς του είπαν «ξεκάθαρες απαντήσεις δεν πήραμε, υπουργέ», εκείνος απάντησε με ένα «έλα μωρέ τώρα...». Στη συνέχεια τους ξεκαθάρισε ότι «φέτος πάμε για βιοαέριο και του χρόνου βγάζουμε ζάχαρη. Τελεία και παύλα», ενώ, όταν ένας αγρότης ρώτησε «τι υποχρέωση έχει αναλάβει έναντι των τευτλοπαραγωγών ο επενδυτής;», εκείνος απάντησε:

«Να βοηθήσει, να πάρει την παραγωγή».

«Με ποια τιμή, κ. υπουργέ;» συνέχισε ο αγρότης τις ενοχλητικές για τον Άδ. Γεωργιάδη, πλην όμως ιδιαίτερα σημαντικές για τη ζωή του, ερωτήσεις. Στη συζήτηση παρενέβη ο Χρ. Καραθανάσης για να πει στους αγρότες: «Ό,τι μας δώσει το βιοαέριο. Τριάντα δύο ευρώ (τον τόνο) μας έδωσε». Ο μισθωτής της ΕΒΖ στη συνέχεια έλεγε «ό,τι μας πάρει το βιοαέριο» και, όταν ο αγρότης ρώτησε «πού στη πόρτα του εργοστασίου, στη Λάρισα;», εκείνος απάντησε θετικά.

Οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας «ωραία λύση δώσατε, υπουργέ...» και επισήμαναν ότι 15 από τα 32 ευρώ θα είναι τα μεταφορικά έξοδα για εκεί. Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με περισσή ειρωνεία, είπε στον τευτλοπαραγωγό, χτυπώντας τον μάλιστα περιπαικτικά στον ώμο, «δώστα αλλού αγόρι μου...». «Εσύ τα έσπειρες επί Τσίπρα, όχι με εμένα, να τα πας στην Κουμουνδούρου...» πρόσθεσε.

Ένας άλλος παραγωγός απάντησε στον υπουργό Ανάπτυξης ότι «ο Τσίπρας μας πήρε τα τεύτλα και μας τα πλήρωσε, τώρα έφυγε», την ώρα που εκείνος αποχωρούσε υπό γενική κατακραυγή από τους τευτλοπαραγωγούς. Οι τελευταίοι προφανώς αντιλήφθηκαν ποια είναι εμπράκτως η στήριξη που τους έταζε προεκλογικά η Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL