Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Επικίνδυνη η δημοκρατία για την κυβέρνηση και τους χορηγούς της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικίνδυνη η δημοκρατία για την κυβέρνηση και τους χορηγούς της

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Ποια δημοκρατία, ποια δικαιοσύνη, ποια ανάπτυξη, ποια ευημερία; Κανένα όραμα για την πρόοδο της χώρας. Για πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή των επιστημών και της τεχνολογίας, κανένα σχέδιο.

ΜΟΝΟ ένα σχέδιο υπάρχει. Πήραμε την εξουσία και θα την κρατήσουμε με κάθε τρόπο. Θα καταργούμε νόμους που μας εμποδίζουν στον σκοπό μας. Θα επιβάλουμε την δικτατορία της πλειοψηφίας με τη βοήθεια της κυρίας Φώφης και των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΚΙΝΟ σε όλο τον κόσμο τα έργα της ελληνικής κυβέρνησης σε άρθρο των “Financial Times”: «Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προώθησε ένα μέτρο το οποίο φαίνεται να ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

ΕΝΑ χουντικό κατάλοιπο σαν τον Πλεύρη, συνεργάτη του Άδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο την περίοδο της χρεοκοπίας και της μεγάλης ρεμούλας, συνομιλητή και συνδαιτυμόνα του Φρουζή, θεωρεί, με την έγκριση της ηγεσίας, τον εαυτό του κατάλληλο για μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακατάλληλους.

ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ όσους αντιδρούν. Η οργή που δημιουργεί η πολιτική μας, οξύνοντας τις ανισότητες στην κοινωνία, περιορίζοντας τις κοινωνικές παροχές και τη δημόσια παιδεία, ξεπουλώντας την υγεία και την ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα, απαγορεύεται να εκδηλωθεί σε δημόσιους χώρους και, αν χρειαστεί, θα σας πλακώσουμε και στο ξύλο, όπως είπε ο Βορίδης.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ «νόμος και τάξη» θα σας πείσει ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, αμέσως μετά τη δουλειά, όσοι τέλος πάντων έχετε, να γυρνάτε στο σπίτι ασφαλείς, αφού θα σας προστατεύει η αστυνομία μας με τις ειδικές δυνάμεις. Εκεί, στον καναπέ, θα βλέπετε τα κανάλια των χορηγών μας για να ενημερωθείτε. Και κάθε τέσσερα χρόνια θα έχετε το δικαίωμα να ψηφίζετε, και πολύ σάς είναι.

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ μεγάλος, καθώς η πλειοψηφία της κοινής γνώμη, όπως καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, αποδέχεται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επηρεασμένη από τις παραβάσεις του, επειδή κάποιες πρυτανικές αρχές δεν στάθηκαν ικανές να το εγγυηθούν και να το προστατεύσουν. Το εργαλείο του διαλόγου και της διαβούλευσης για να βρεθούν λύσεις δεν προσφέρει πολιτικό κέρδος.

ΣΕ ΟΛΟ τον δημοκρατικό κόσμο, το πανεπιστημιακό άσυλο είναι σεβαστό χωρίς να χρειάζεται ειδικός νόμος. Εικόνες σαν αυτή που είδαμε στην ΑΣΟΕΕ και θύμιζαν την εισβολή της χούντας στο Πολυτεχνείο το 1973 ντροπιάζουν, εκθέτουν και προσβάλλουν τη χώρα μας.

ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ και απρόσεκτοι, ακραίοι δεξιοί, υποτιμούν τις σταγόνες που ξεχειλίζουν τα ποτήρια ή τις σπίθες που καίνε το πελεκούδι, όταν η οργή από τις αδικίες ξεσπάει. Τι θα έκαναν αν είχαν ένα περιστατικό σαν εκείνο με τη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου; Θα έβγαζαν τις ειδικές δυνάμεις και τον στρατό να τσακίσουν τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων, κυρίως νέων ανθρώπων; Και τι θα προέκυπτε αν είχαμε δεκάδες νεκρούς και η οργή μεγάλωνε; Κήρυξη στρατιωτικού νόμου;

ΠΩΣ θα διαχειριστούν το προσφυγικό ζήτημα αν οι ροές αυξηθούν; Πώς θα κολακεύσουν τους ντοπαρισμένους «χριστιανούς» που ζητάνε πόλεμο στο Αιγαίο και τον Έβρο ώστε να μην πλησιάζει κανείς αλλόθρησκος; Θα υποκύψουν στον πειρασμό να πνίξουν και να σκοτώσουν απελπισμένους ανθρώπους, αν προκύπτουν πολιτικά οφέλη;

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ διακυβέρνησης της χώρας έχουν αναλάβει ανήθικοι, καιροσκόποι, θρασύτατοι ψεύτες και πατριδοκάπηλοι πολιτικοί, φιλοξενώντας και αξιοποιώντας υπολείμματα της Χούντας. Ασεβείς προς τη δημοκρατία και συνέταιροι μιας πλουτοκρατίας χωρίς εθνικές ευαισθησίες.

ΑΝΗΣΥΧΩ ειλικρινά για την πολιτική εκτροπή. Ανησυχώ για τις προβοκάτσιες, ανησυχώ για τους πολίτες του καναπέ που παραχωρούν δημοκρατικά δικαιώματα, αδιάφοροι για τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν σε κανονικά δημοκρατικά πολιτεύματα.

ΑΝΗΣΥΧΩ για την αδιαφορία των ευσεβών χριστιανών για τις δημοκρατικές ελευθερίες που δίδαξε και αγωνίστηκε ο υιός του Θεού τους. Ανησυχώ για τη διαχρονική αδιαφορία της ιεραρχίας για το αγαθό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τούτες τις δύσκολες στιγμές, το μόνο για το οποίο νοιάστηκαν, ήταν να μην χάσουν αφορολόγητα έσοδα από τη θέσπιση της καύσης των νεκρών!

ΑΝΗΣΥΧΩ για το μέλλον. Και αυτό διότι είναι αδύνατον μια χώρα με τόσο αυταρχική διακυβέρνηση να ευημερήσει. Η πραγματική, μακράς πνοής ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή προς όφελος της κοινωνίας χρειάζεται το οξυγόνο της δημοκρατίας για να είναι στέρεα και μακράς πνοής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL