Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis μίλησε τελικά με τον δικηγόρο του / Από την Ελβετία πίσω στον Φρουζή 1,8 εκατ. ευρώ χάρη στον νέο Ποινικού Κώδικα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis μίλησε τελικά με τον δικηγόρο του / Από την Ελβετία πίσω στον Φρουζή 1,8 εκατ. ευρώ χάρη στον νέο Ποινικού Κώδικα!

Ο πρώτος ευνοημένος από την αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα για να επιστρέφονται δεσμευμένα χρήματα σε κατηγορούμενους είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής!

Ο ίδιος ομολόγησε χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή ότι θα ζητήσει την αποδέσμευση 1,8 εκατ. που έχει στην Ελβετία! Αποδεικνύεται εμπράκτως πλέον ποιοι είναι οι ωφελημένοι από την προκλητική ρύθμιση. Χάρις στη Ν.Δ. ο βασικός κατηγορούμενος του σκανδάλου της Novartis εντός τριών μηνών θα είναι και ελεύθερος και με χρήματα!

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κατηγορούμενος απαντώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Γ. Ραγκούσης: Μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κάνετε αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός σας στην Ελβετία;

Κ. Φρουζής: Το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως, κύριε Ραγκούση, θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε ερωτηθεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αν τον αφορά η ρύθμιση και ενοχλημένος είχε απαντήσει ότι θα μιλήσει με τον δικηγόρο του. Και μίλησε...

ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην τον ανταμείψουν;»

«Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το ‘δώρο’ του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν. Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis Κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε ο Κ. Μητσοτάκης» υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν δηκτικά: «Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι ‘Financial Times’ κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο ‘υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές’, αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis Κ. Φρουζή!».

«Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν ραντεβού την επόμενη Παρασκευή, όταν ο Κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του Αλ Τσίπρα και θα κληθεί «να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοουμένων του».

Αντιφάσεις

Χθες ο Κ. Φρουζής επεχείρησε να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη, καθώς όσα είπε αθώωναν τον Δ. Παπαγγελόπουλο και επιβεβαίωναν ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν παρέβησαν το καθήκον τους. Όμως και χθες, όταν ρωτήθηκε από τον Γ. Ραγκούση αν θεωρεί ότι οι εισαγγελείς που έδωσαν καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα συμμετείχαν σε σκευωρία εναντίον του, ο Κ. Φρουζής αρνήθηκε να πει ότι οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει σκευωρία και πλεκτάνη. «Θα ήθελα όμως να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων» περιορίστηκε να πει.

«Με αυτή την απάντηση Φρουζή καταρρέει η κατηγορία περί σκευωρίας Παπαγγελόπουλου» επεσήμαναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζεται ότι ο Κ. Φρουζής φέρεται να ξεκαθάρισε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξαν άνομες συζητήσεις.

Γ. Ραγκούσης: Οι συναντήσεις με τον Αλ. Τσίπρα ήταν στη βάση παράνομων αιτημάτων που είτε ετέθησαν είτε έγιναν δεκτά;

Κ. Φρουζής: Όχι, δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα. Έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας και απόκτησης επαφής.

Ο Κ. Φρουζής υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων και προσπάθησε να διαψεύσει ακόμη και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Για παράδειγμα φέρεται να μην αναγνώρισε σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 το οποίο αφορούσε μίντια και δράσεις για επικοινωνία. Στο επίμαχο e-mail, που φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία Λοβέρδου και συνυπογράφει ο Κ. Φρουζής, αναφέρεται ότι πρέπει να δοθεί ένα μικρό ποσό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ακόμη ο Κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε συνεργάτης για κάποια στιγμή της Novartis, αλλά δεν θυμάται αν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων την περίοδο που αυτός ήταν στη Novartis. Ακόμη είπε ότι είχε «κοινωνικές σχέσεις» με τον Ν. Μανία, που ετοίμαζε τις τιμές των φαρμάκων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας τον ρώτησε αν είχε ζητήσει ρουσφέτι από τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού για ένα διατηρητέο στην Κρήτη. Ο Κ. Φρουζής απάντησε ότι τελικά το διατηρητέο δεν κατεδαφίστηκε.

Σημειώνεται ότι αρνήθηκε την ύπαρξη των e-mail προς τον Άδωνι Γεωργιάδη (τα οποία αποδέχεται ο υπουργός!), αλλά αποδέχθηκε τα e-mail προς τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την άτυπη συνάντηση στο γραφείο των εισαγγελέων Διαφθοράς ο Κ. Φρουζής ισχυρίστηκε ότι εξέλαβε τη στάση της ως «έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις» και ότι «η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς».

Απάντηση Χαρίτση με στοιχεία σε "γαλάζια" και "πράσινα" τρολ: Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε ο τζίρος της Novartis

Με στοιχεία διέψευσε χθες ο Αλέξης Χαρίτσης τους ισχυρισμούς τόσο του Κωνσταντίνου Φρουζή όσο και της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι η Novartis αύξησε τις πωλήσεις της κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλ. Χαρίτσης ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα τους ισολογισμούς της εταιρείας την περίοδο 2014 έως 2018 από τους οποίους προκύπτει ότι ο τζίρος της Novartis όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε σημαντικά.

«Έσπευσαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis Hellas επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι ισολογισμοί της εταιρείας είναι σαφείς και διαψεύδουν πλήρως τον κατηγορούμενο και τους πολιτικούς του υποστηρικτές» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης και καταγράφει τα δεδομένα των πωλήσεων:

2014: 338 εκατ. ευρώ.

2015: 341 εκατ. ευρώ.

2016: 329 εκατ. ευρώ.

2017: 315 εκατ. ευρώ.

2018: 310 εκατ. ευρώ.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...» σχολιάζει ο Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL