Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα "μπόνους" του Άδωνι Γεωργιάδη

Ήταν Απρίλιος του 2015 και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δέχονταν σε καθημερινή βάση έναν τεράστιο αριθμό προσφύγων που έρχονταν κατά χιλιάδες από τις τουρκικές ακτές

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε τότε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε βρεθεί η χώρα, που έπρεπε να βρει επειγόντως χώρους για τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης είχε σπεύσει να τοποθετηθεί με άκρως ειρωνικό τρόπο μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής που παρουσίαζε ο αδερφός του στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra:

«Θα μου τους φέρεις εμένα που είμαι δεξιός και έλεγα κλειστά σύνορα και δεν θα τους πάρεις εσύ που ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ και θέλεις ανοιχτά σύνορα; Ε, όχι, κύριε. Ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους κι έναν λαθρομετανάστη στο σπίτι σου. Να τελειώνει η πλάκα».

Έτσι ακριβώς τα είχε πει τότε ο σημερινός υπουργός της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας το αντιπροσφυγικό στίγμα του κόμματός του, που εκ του ασφαλούς πουλούσε ξενοφοβία στο υπερσυντηρητικό του ακροατήριο συναγωνιζόμενο σε ρατσισμό ακόμα και αυτή τη Χ.Α.

Τα έλεγε τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης και καλούσε μέσω Twitter «τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσουν την έκκληση της υπουργού τους και να πάρουν τους λαθρομετανάστες στους Δήμους τους».

Και επειδή η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τους πρόσφυγες ως «κατάρα», είναι που η κατάρα είναι γαϊδάρα και αφού γυρίζει στον αφέντη της, είπε να γυρίσει στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χρεώθηκε από το Μαξίμου να βγει προχθές το βράδυ στις τηλεοπτικές κάμερες να παρακαλέσει τους δημάρχους να βάλουν τώρα πλάτη και να δεχτούν για ανθρωπιστικούς λόγους στον τόπο τους έναν αριθμό προσφύγων ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη αποσυμφόρηση των νησιών του ανατ. Αιγαίου.

Και αίφνης οι «μπόνους λαθρομετανάστες» έγιναν ανθρωπιστικό και πατριωτικό καθήκον όλων των Ελλήνων ώστε να ανασάνουν τα νησιά.

Και αίφνης οι δήμαρχοι, που το 2015 έπρεπε να αναλάβουν το βάρος της φιλοξενίας των «λαθρομεταναστών» μόνο αν ήταν Συριζαίοι, τώρα ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας έχουν καθήκον να στηρίξουν τα μέτρα που η κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη νομοθετεί για την φιλοξενία και την κατανομή ενός αριθμού προσφύγων και μεταναστών υποπολλαπλάσιου αυτού που η χώρα δέχτηκε το 2015.

Η ειρωνεία πάντως είναι πως όσοι έβαλαν πλάτη το ’15 δηλώνουν και σήμερα παρόντες, ενώ όσοι κατασκεύαζαν «κατάρες» τότε τρέχουν να μαζέψουν τις γαϊδάρες σήμερα.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις