Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Επιτελικό ξέπλυμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτελικό ξέπλυμα

Στον Ποινικό Κώδικα έβαλαν πρώτα μια διάταξη που παρέχει άσυλο στους τραπεζίτες, όταν χαρίζουν δάνεια στους φίλους τους. Είναι αυτό διάταξη που ξελασπώνει τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και κανάλια; Ναι, είναι. Είναι διάταξη που εμποδίζει τον εισαγγελέα να παρέμβει όταν υποψιάζεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Ναι, είναι. Αλλά μην είστε καχύποπτοι. Δεν το έκαναν γι' αυτό. Για να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια το έκαναν...

Στον Ποινικό Κώδικα έβαλαν επίσης μια ρύθμιση που αποδεσμεύει περιουσιακά στοιχεία τα οποία θεωρούνται προϊόν ξεπλύματος. Είναι διάταξη που αθωώνει επιχειρηματίες και τραπεζίτες που ελέγχονται για τέτοιες υποθέσεις; Ναι, είναι. Αλλά δεν το έκαναν γι' αυτό. Για να μην ταλαιπωρούνται αθώοι πολίτες το έκαναν.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να απαντήσει για όλα αυτά, αφού ο Αλ. Τσίπρας έχει καταθέσει σχετική ερώτηση. Αν είχε δουλειές, μπορούσε να πει ότι θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Προτιμάει να κάνει το παγώνι.

Και κάνει το παγώνι γιατί οι διατάξεις αυτές είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Ν.Δ. άλλαξε ακαριαία τον Ποινικό Κώδικα. Ούτε για τον Φλώρο και τον Κορκονέα τους έπιασε ο πόνος, ούτε για τη βλασφημία. Αυτή τη δουλειά ήθελαν να κάνουν.

Τώρα τους κράζουν ακόμα και οι "Financial Times". Διεθνής επιτυχία της κυβέρνησης. Η αριστεία και το επιτελικό κράτος αλλάζουν τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL