Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ασκείται η ποινική δίωξη στον Αν. Λοβέρδο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ασκείται η ποινική δίωξη στον Αν. Λοβέρδο

Ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το σκάνδαλο της Novartis. Το αδίκημα που αποδίδεται στον Αν. Λοβέρδο είναι αυτό της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει», ήταν το σχόλιο του Αν. Λοβέρδου, ο οποίος έχει παραιτηθεί της ασυλίας του, που έχει αρθεί από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε την παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Η παραγγελία εκδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη απόρριψη της αίτησης του Αν. Λοβέρδου για την εξαίρεση της Ελ. Τουλουπάκη από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό του Συμβουλίου αποδομεί και τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή. Εκτιμάται ότι η παραγγελία για τη δίωξη του Αν. Λοβέρδου καθυστέρησε προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση εξαίρεσης.

Η υπόθεση αφορά την κοστολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis, Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis για την περίοδο Απρίλιος 2011 -Μάιος 2012. Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή, από την αποτίμηση - αξιολόγηση των στοιχείων και των καταθέσεων των μαρτύρων προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL