Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη με την ανομία συνεχίζεται και ξυπνά μαύρες μέρες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη με την ανομία συνεχίζεται και ξυπνά μαύρες μέρες (Video)

Φωτό: Ευρωκίνηση

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΑΣΟΕΕ όπου είχαν εισέλθει μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της σχολής και σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν τραυματισμένοι φοιτητής στο κεφάλι.

Τραυματισμένοι φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ μετά από εισβολή των ΜΑΤ (Video)

Μαύρες μέρες ξυπνούν οι "επεμβάσεις" της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες, σήμερα στην ΑΣΟΕΕ, ή στο Γκάζι καθώς όπως και η καταγγελία για βασανιστήρια μετά την προσπάθεια εισβολής σε καφενείο στα Εξάρχεια. Όσο και αν πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του ΣΚΑΙ για πάταξη της ανομίας... τα  παραπάνω καθόλου δεν θυμίζουν ευρωπαϊκή χώρα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsyrizayouth%2Fvideos%2F803537976733960%2F&show_text=0&width=232

Η επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής από την Σύγκλητο ως τις 17 Νοεμβρίου αξιοποιήθηκε στο έπακρο επικοινωνιακά από τα στελέχη της και αρωγούς τους συνδικαλιστές εκπροσώπους της Αστυνομίας.

Σ. Αλεξίου: Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ

Χθες Κυριακή ο Κυρ. Μητσοτάκης, την ώρα που η Αστυνομία έμπαινε στην ΑΣΟΕΕ ο Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε να εμφανιστεί στο ΣΚΑΙ για να εξαργυρώσει το «τίποτα». Με φτηνό λαϊκισμό χαμήλωσε τους τόνους από τα προεκλογικά ότι «θα τελείωνε με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα» στο γενικό «τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων».

Η Αστυνομία βρήκε στην «επιχείρηση» που προβλήθηκε διθυραμβικά από τα ΜΜΕ: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Και ενώ υπόσχεται ότι θα «τελειώσει» με τα άβατα… το άβατο των ναρκέμπορων στα Εξάρχεια παραμένει να δρα ανενόχλητο. 

Κ. Ζαχαριάδης: Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης για την αποτυχία της στο προσφυγικό

«Τα Πανεπιστήμια είναι για να γίνεται μάθημα, να γίνεται επιμόρφωση των νέων ανθρώπων να είναι ένας χώρος ελεύθερος για να αναπτύσσονται ιδές και να γίνονται συζητήσεις» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στο Open προσθέτοντας ότι τα Πανεπιστήμια «δεν είναι χώρος ούτε για εγκληματικές ενέργειες, ούτε για παραβατικότητα. Η κυβέρνηση όμως προσπαθεί να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι: «Παταγώδης είναι η αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό και οι αντιφάσεις της κραυγαλέες. Όποιος διαβάσει τον κυριακάτικο τύπο θα καταλάβει ότι η Ν.Δ. είναι μοιρασμένη, οπότε αναζητά μια συγκολλητική ουσία.

Γ. Μπαλάφας: « Άλλο η σπέκουλα και άλλο οι αστυνομικές επιχειρήσεις»

«Άλλο η σπέκουλα και άλλο οι αστυνομικές επιχειρήσεις» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας στον ΑΝΤ1 καλούμενος να απαντήσει στις δηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα δηλώσεις όπως είπε του κ. Μπαλάσκα που εμφανίζεται στα πάνελ ως εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο κ. Μπαλάσκας και άλλοι συνδικαλιστές της Αστυνομίας βγήκαν σήμερα να «χειροκροτήσουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την έφοδο στην ΑΣΟΕΕ παρά τα πενιχρά αποτελέσματα. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι παλιότερα «τα χέρια μας δεμένα» είπε στον ΣΚΑΙ και υποσχέθηκε ότι θα δώσει τα ονόματα των πολιτικών που εννοεί στην δημοσιότητα.

Εισβολή αστυνομικών σε κλαμπ στο Γκάζι: «Γονατιστοί στο πάτωμα» και με την «πλάτη στον τοίχο»

«Δεν ξέρω καν αν είναι στην Αστυνομία μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει». Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπαλάσκας είχε προβεί σε μια απαράδεκτη ρατσιστική δήλωση αποκαλώντας  «σκουπίδια» ανθρώπους που η Αστυνομία θα «καθαρίσει» προφανώς επηρεασμένος από τα «προεκλογικά» ψέματα του Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα τελείωνε με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα».

Ωστόσο ο κ. Μπαλάφας ρώτησε γιατί η Αστυνομία δεν κάνει επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στα Εξάρχεια αντί να μαζεύει μωρομάνες.

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

«Θύελλα» αντιδράσεων για την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

«Ανοιχτή Πόλη»: Κυβερνητικό σόου αυταρχισμού που ακυρώνει οποιαδήποτε έννοια Ασύλου

Σ. Αλεξίου: Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ

Γ. Ραγκούσης: Είναι ντροπή η φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ απέναντι στους κόπους της Αντιτρομοκρατικής

Γ. Ραγκούσης: Η αντιτρομοκρατική κάνει μια δουλειά βάθους με σημαντικά αποτελέσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL