Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C20.2°C
0 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.5°C18.1°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
12.0°C17.1°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C21.1°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C15.7°C
0 BF 93%
ΣΥΡΙΖΑ: Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αιχμάλωτη της αντιπολιτευτικής ρητορείας της και των ακροδεξιών στελεχών της βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο. Εμείς και ο κόσμος της αλληλεγγύης όμως, μπορούμε! Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες την Κυριακή το βράδυ στον Πειραιά- τις επόμενες μέρες παντού», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Η χώρα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ως χώρα μας, μια χώρα ρατσισμού και ξενοφοβίας, ακροδεξιών τραμπούκων, που τρομοκρατούν έγκυες και χαρακώνουν παιδιά... αυτή η χώρα δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι η δικιά μας πατρίδα, τονίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Από την άλλη όμως, η φρίκη μας, η λύπη και η οργή μας δεν αρκούν. Οι διαδικτυακές δηλώσεις συμπαράστασης και η στήριξη μέσω πληκτρολογίου, χωρίς να είναι αμελητέες , για τους κυνηγημένους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Όπως συχνά δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μάτια τους , ούτε μέχρι τ' αυτιά τους.

Αντίθετα, έξω απ' τις σκηνές τους, έξω από τα πούλμαν που τους μεταφέρουν στο άγνωστο, αυτό που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι συνήθως βλέμματα μίσους.

Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η εικόνα που φτιάχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κινδυνολογώντας ασύστολα και υπερπροβάλλοντας γραφικούς και ακροδεξιούς τύπους , δέν είναι η εικόνα της δικιάς μας πατρίδας.

Η Ελλάδα θα αγκαλιάσει τους πρόσφυγες

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Τώρα πρέπει να το κάνουμε ξανά όπως το '15.

Την Κυριακή το βράδυ στον Πειραιά. Και την Δευτέρα στην Βόλβη, στην Καβάλα, στα Γιαννιτσά, στην Θήβα, στον Βόλο, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο, σε κάθε τόπο.

Για εμάς ένα και μοναδικό ερώτημα υπάρχει: Πώς θα παραμείνει η χώρα μας, πώς θα παραμείνει η Ελλάδα, η χώρα της αλληλεγγύης, ο φωτεινός φάρος της ανθρωπιάς , ο λαός μας φωτεινό παράδειγμα , η φωνή του, φωνή της λογικής και του δίκιου.

Απέναντι στα δεινά του πολέμου, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, της οικολογικής καταστροφής. Απέναντι στους ανιστόρητους και τους μισαλλόδοξους, ένα είναι για μας το ερώτημα: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ένα το ερώτημα , μία και η απάντηση: Στο πλευρό των προσφύγων, στο πλευρό των φτωχών και των απελπισμένων.

Έτσι ακριβώς, όπως ξεκίνησε το 2015 να γράφεται, το μεγάλο έπος της αλληλεγγύης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αιχμάλωτη της αντιπολιτευτικής ρητορείας της και των ακροδεξιών στελεχών της βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο.

Εμείς και ο κόσμος της αλληλεγγύης όμως, μπορούμε!

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Σημείο συνάντησης στην Πλ. Καραϊσκάκη ώρα 22.45

(άφιξη πλοίου 23.00 στην πύλη Ε7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL