Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Απαγόρευσαν στον Δ. Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στη Βουλή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαγόρευσαν στον Δ. Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στη Βουλή!

Η φρουρά της Βουλής δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου! Επί 25 λεπτά περίμενε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για να έρθει η άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δημοσιογράφων να τους ενημερώσει για την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε κατά βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.. Την ώρα που θα έκανε δηλώσεις τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ’ εντολήν του προέδρου της Βουλής.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να προβαίνουν σε δηλώσεις στο περιστύλιο - διάταξη η οποία ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Ο Δ. Τσοβόλας απάντησε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα και περίμενε να έρθει άδεια από τον Κ. Τασούλα, που βρισκόταν στη Διάσκεψη των Προέδρων. Οι δημοσιογράφοι επικοινωνούσαν με το γραφείο Τύπου χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης”

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση. «Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν τη συγκάλυψη της αλήθειας» τόνισε.

«Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τον πρόεδρο της Βουλής εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο περιστύλιο» υπογράμμισαν κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι «η ενεργοποίηση της διάταξης εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μιας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για τη μεθόδευση, αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο Θανάσης Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας».

Αλ. Τριανταφυλλίδης: “Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ”

Παρέμβαση των δημοσιογραφικών ενώσεων ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. «Η απαγόρευση δεν αφορά μόνο και πρώτα τον Δ. Τσοβόλα. Πρώτα απ’ όλα η απαγόρευση αφορά τους εκπροσώπους του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης που ζήτησαν από τον Δ. Τσοβόλα τις δηλώσεις», είπε και πρόσθεσε: «Αδήριτη υποχρέωση όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ κ.ά.), να καταδικάσουν άμεσα και αναντίρρητα αυτού του είδους τις αδιανόητες πρακτικές και να καλύψουν άμεσα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που υπέστησαν την απαγόρευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL