Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ψηλά τα χέρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ψηλά τα χέρια

Ένας αμήχανος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Στέλιος Πέτσας, σήκωσε χθες τα χέρια ψηλά παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αδυνατεί να διαχειριστεί τις ακροδεξιές κραυγές στο εσωτερικό της Ν.Δ. και με μισόλογα επιχείρησε να ξεπεράσει τις ξενοφοβικές ακρότητες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι αμήχανοι υπουργοί, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, παραδεχόμενοι την ανικανότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταφέρει, όπως η ίδια έχει υποσχεθεί, πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, σηκώνουν τώρα τα χέρια ψηλά ζητώντας να βάλουν πλάτη για την αντιμετώπιση της κρίσης τοπικές κοινωνίες που τα προηγούμενα χρόνια έπεσαν θύματα της προπαγανδιστικής τρομοκρατίας της Ν.Δ. κατά των "λάθρο".

Κάποιοι αμήχανοι κεντρώοι και αυθεντικά φιλελεύθεροι σηκώνουν κι αυτοί τα χέρια τους με απελπισία, αδυνατώντας να τα βάλουν με τη συντριπτική πλειονότητα των συγκατοίκων τους στη "γαλάζια πολυκατοικία" που αποθεώνει τους Κυρανάκηδες, τους Μπογδάνους και τους Πλεύρηδες όταν αυτοί έρχονται να καλύψουν με τον ακραίο λόγο τους το κενό που άφησε πίσω της η εξωκοινοβουλευτική πλέον Χρυσή Αυγή.

Και, κάπου στο βάθος, ένας αμήχανος πρωθυπουργός σηκώνει τα χέρια του κι αυτός ψηλά όταν στέκεται σιωπηλός μπροστά στο πολιτικό δημιούργημα που φέρει τη δική του και μόνο τη δική του υπογραφή. Ένα δημιούργημα που με τη βοήθεια κάποιων πρόθυμων ΜΜΕ οικοδομήθηκε πάνω στον φόβο και στο μίσος απέναντι στους «λάθρο» που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε στη χώρα κι αυτοί με τη σειρά τους έριχναν σταυρούς από τις εκκλησίες μας, βίαζαν, έκλεβαν και σκότωναν με σκοπό να εξισλαμίσουν τη χώρα και να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας. Ένα δημιούργημα που οικοδομήθηκε πάνω στο ψέμα, στην προπαγάνδα και κυρίως την ανοχή του ακροδεξιού υπόκοσμου που κάνει μεροκάματα πότε ως "μακεδονομάχος" και πότε ως κυνηγός προσφύγων.

Κι ανάμεσα στα τόσα υψωμένα από αμηχανία και ανικανότητα χέρια να σηκώνονται και οι πρώτες οργισμένες γροθιές αντίστασης στην εκ νέου επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας. Χέρια που είναι ανάγκη να σηκώσουν και πάλι ψηλά την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου, όπως το έκαναν για παράδειγμα στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL