Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Αν. Ξανθός: Ντροπή σας που αντιμετωπίζετε με αυτή την ασέβεια το ΚΕΘΕΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Ξανθός: Ντροπή σας που αντιμετωπίζετε με αυτή την ασέβεια το ΚΕΘΕΑ (Video)

«Πριν ενάμιση μήνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση καταργεί ένα μοντέλο διοίκησης που λειτουργεί επί 36 χρόνια και το οποίο δεν αμφισβήτησε κανένας πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου και δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη –μέχρι που μας έφερε αυτό το χαρτί ασθμαίνουσα η κυβέρνηση- ότι υπάρχει ζήτημα κακοδιαχείρισης, μη χρηστής διοίκησης ατασθαλιών ή οτιδήποτε άλλο και ακυρώνει ένα μοντέλο που προέβλεπε την ενεργό συμμετοχή, αλλά που να τα καταλάβει αυτά η νεοσυντηρητική Ν.Δ. που δεν είχε την ευαισθησία ο υπουργός να πάει σε μια δημόσια δομή να μιλήσει με τους ανθρώπους, τις οικογένειες τους..." είπε ο Ανδρέας Ξανθός.

Όπως εξήγησε ο τ. υπουργός Υγείας η κυβέρνηση «καταργεί την αίσθηση ότι συμμετέχει ότι έχει λόγο και ρόλο (ο θεραπευόμενος) ακόμα και στην εκλογή της διοίκησης του φορέα».

«Γιατί ήταν επισπεύδουσα η κυβέρνηση; Γιατί ήθελε να μπλοκάρει την εκλογή που ήταν προγραμματισμένη μέσα από διαδικασία γενικής συνέλευσης την εκλογή με ψηφοφορία της κ. Ξένης Δημητρίου, το είπε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας στο ΣΚΑΙ και μετατρέπει το ΚΕΘΕΑ έναν ευαίσθητο φορέα στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε στοιχείο κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και μιλάει για τον Κουφοντίνα, τη Novartis, το Μάτι».

"Πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης η σκανδαλολογία για το ΚΕΘΕΑ, για να δικαιολογηθεί το πραξικόπημα στη Διοίκηση του"

«Ντροπή σας που αντιμετωπίζεται με αυτή την ασέβεια αυτό τον φορέα» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός διάβασε ένα ένα τα ονόματα του απερχόμενου ΔΣ ρωτώντας αυτοί είναι οι συριζομαδούροι; για την κυβέρνηση... "Ντροπή σας".

«Ντροπή σας, διότι έχει μπει σε κρίση αυτός ο φορέας με το προσωπικό σε τρομερή ανασφάλεια και αγωνία. Έχω πάει σε τρεις συναντήσεις με θεραπευόμενους και δακρύζουν όταν παίρνουν τον λόγο γιατί καταλαβαίνουν ότι αποδομείται ένα μοντέλο λειτουργικό και αποδοτικό για 36 χρόνια. Είναι μια πράξη ακραίου πολιτικού αυταρχισμού συμβατή με την κουλτούρα της Ν.Δ. που έχουμε δει να εκτυλίσσεται όλη αυτή την περίοδο» είπε ο Ανδρέας Ξανθός ζητώντας να κληθεί πίσω αυτή η Πράξη.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL