Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Σκέτη επικοινωνία, κανένα αποτέλεσμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκέτη επικοινωνία, κανένα αποτέλεσμα

Ιδιαίτερο βάρος δίνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. -και ορθώς- στο ζήτημα των υπέρογκων χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας για την οποία καταθέτει τροπολογία.

Η Φ. Γεννηματά συζήτησε χτες το θέμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα. Στις δηλώσεις της φρόντισε να επισημάνει ό,τι έχει επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πρόσφατης συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου: τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της υποτιθέμενης μάχης που έδωσε, αφού οι χρεώσεις συνεχίζονται.

Βέβαια, όπως κατάλαβε ο κάθε πολίτης από αυτά που ακολούθησαν, στην περιβόητη αυτή συνάντηση με τους τραπεζίτες είναι πιθανότερο να συζητήθηκαν άλλα σημαντικότερα (για τους τραπεζίτες, όχι για τους πολίτες).

Άλλωστε, μετά τη συνάντηση η κυβέρνηση νομοθέτησε ασυλία για τραπεζικά στελέχη που χορηγούσαν «θαλασσοδάνεια» σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Υπάρχουν κι άλλα θέματα προς συζήτηση...

Το σχέδιο Ηρακλής, που μεταφέρει 9 δισ. ευρώ από το «απόθεμα» του λαού στις τράπεζες για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, υπάρχει το νέο πτωχευτικό δίκαιο ιδιωτών και επιχειρήσεων και οι εγκρίσεις καταπτώσεων εγγυήσεων του δημοσίου ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει υπογραμμίσει και ακόμα περιμένει απαντήσεις.

Κοινές ανησυχίες

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Γεννηματά έχει απόλυτο δίκιο να θίγει και να αναδεικνύει τις υπέρογκες χρεώσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Όμως, μιας και πήγε μέχρι τον Στουρνάρα, θα μπορούσε να θίξει και κάποια από τα παραπάνω, τουλάχιστον στις δηλώσεις της. Έτσι ώστε μέσα από κοινές ανησυχίες πολιτικών δυνάμεων να υπάρχει και πίεση και, ίσως, αποτέλεσμα.

Παρεμπιπτόντως, αν η συνάντηση που είχαν με τη Φ. Γεννηματά ήταν κατ’ ιδίαν και δεν συμμετείχε διευρυμένη αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., κάποιος κακοπροαίρετος, με μεγάλη φαντασία, θα έβαζε με τον νου του ότι ενδεχομένως να συζήτησαν και ένα άλλο μείζον θέμα, για την έκβαση του οποίου οι δύο (και παραπάνω) πλευρές μοιράζονται κοινές ανησυχίες...

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL