Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ μεθόδευσαν συνεδρίαση και ψηφοφορία για να αποκλείσουν Πολάκη - Τζανακόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ μεθόδευσαν συνεδρίαση και ψηφοφορία για να αποκλείσουν Πολάκη - Τζανακόπουλο

Μεθόδευσαν την συνεδρίαση και την ψηφοφορία στην οποία δεν συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε κατά και η Ελληνική Λύση δήλωσε παρών. «Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της Επιτροπής» είπε ο Π. Πολάκης μετά την συνεδρίαση δίνοντας ραντεβού για την Πέμπτη που είναι η επόμενη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής.

Είχε προηγηθεί μία συνεδρίαση με εντάσεις στην οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας απείλησε να καλέσει την φρουρά.

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ): Προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε;

Μπούγας (πρόεδρος, ΝΔ): θα εφαρμόσω τον 160 του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. διάταξη που αφορά την διατάραξη συνεδριάσεων και προβλέπει ποινή φυλάκισης 3 ετών)

Ραγκούσης: Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε και την αστυνομία. Ντροπή σας. Ξεφτιλίζετε ότι ήταν ιερό σε αυτή την αίθουσα.

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα οδηγήσετε ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;

Σε άλλο σημείο ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι «Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την Επιτροπή σε χούντα».

Καραγκούνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Άλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν.

«Δεν θέλετε την αλήθεια αλλά να εκφοβίσετε μάρτυρες. Φανταστείτε να έλεγα εγώ ότι θα γδάρω την Τουλουπάκη» τόνισε ο Π. Πολάκης. «Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προκαταρκτικής Επιτροπής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;» υπογράμμισε ο Σπ. Λάππας ενώ η Δ. Αυγέρη επεσήμανε: «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήρθαν με μία προειλημμένη απόφαση να διώξουν από την Επιτροπή πολιτικούς αντιπάλους. Εσείς πάσχετε από πολιτική μεροληψία και ψάχνετε για νομικά τερτίπια, να καλύψετε το πραξικόπημα»

«Το αίτημα έχει από νομική άποψη βασιμότητα. Υπάρχει μία τεράστια αντίφαση όμως που προέρχεται από το άρθρο 86 καθώς μετατρέπει ένα πολιτικό σώμα σε ανακριτικό και του δίνει δικαστικές αρμοδιότητες. Πρόκειται για υποκρισία η όποια εξαίρεση που οδηγεί σε φαύλο κύκλο – εξαίρεση της εξαίρεσης – και σε εκφυλισμό της Επιτροπής» είπε μετά την συνεδρίαση ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συντάκτης Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL