Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ο αξιότιμος κ. Βρούτσης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο αξιότιμος κ. Βρούτσης...

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε όχι απλώς απαξιωτικά, αλλά με σκαιό και υβριστικό λόγο στην "Αυγή" και στους ανθρώπους που εργάζονται στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς.

Σε καθεστώς δημοκρατίας, όταν οι αρχές της ελευθεροτυπίας τηρούνται απαρέγκλιτα, είναι απόλυτα φυσιολογικό ο φιλικός ή αντιπολιτευτικός Τύπος να δέχεται κριτική, σκληρή ή ακόμα και απαξιωτική, από πολιτικούς στους οποίους ασκείται κριτική.

Πότε όμως συμβαίνει αυτό; Πότε ένας πολιτικός στον οποίο ασκείται κριτική υπερβαίνει τους δημοκρατικούς κανόνες, δεν σέβεται την ελευθεροτυπία και προσβάλλει με ύβρεις και χωρίς στοιχεία μια εφημερίδα ή ένα μέσο ενημέρωσης; Συνήθως ποτέ!

Γιατί όμως ενοχλήθηκε τόσο ο κ .Βρούτσης και υπερέβη τα όρια; Μήπως επειδή έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος του σε ένα σκάνδαλο, σε μια παρανομία;

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με διαδοχικά δημοσιεύματα (13.10.2019 και 20.10.2019) η "Αυγή" αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τον ρόλο του υπουργού Εργασίας το 2014, όταν από το ίδιο πόστο ήταν ο κύριος υπεύθυνος στη σκανδαλώδη τροποποίηση σύμβασης υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας προκειμένου η τελευταία να αναλάβει εργολαβικά συγκεκριμένο έργο.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης εγκαλεί ουσιαστικά τον υπουργό για "στημένο" διαγωνισμό, ο οποίος προχώρησε με δική του εντολή και παρά την αντίθετη άποψη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η όλη υπόθεση που άρχισε να ερευνάται από τους επιθεωρητές μετά από επώνυμη καταγγελία εργαζόμενου έχει ήδη κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς αλλά και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γ. Βρούτσης επιτίθεται στην "Αυγή" "χωροφυλακίστικα", με φρασεολογία ακροδεξιού της προδικτατορικής περιόδου, αποκαλώντας τη "φυλλάδα".

Δεν τον ενοχλεί η κριτική της για τις 386.000 συντάξεις που άφησε απλήρωτες το 2015; Ούτε η αυταπόδεικτη λαθροχειρία που αποκαλύφθηκε ότι επιχειρεί με στοιχεία για τις εκκρεμείς "υποθέσεις"; Ούτε επίσης τον ενοχλεί ο χαρακτηρισμός ότι λειτουργεί ως... Τόμσεν κατά των κλαδικών συμβάσεων (άλλωστε ο Δανός εκπρόσωπος του έδωσε συγχαρητήρια...); Τίποτα από τα παραπάνω δεν τον ενόχλησε για να απαντήσει επί της ουσίας;

Το παράδοξο για το σκάνδαλο δεν είναι ότι υπάρχει πλήρης αποσιώπηση της "υπόθεσης Βρούτση" του 2014 και του πορίσματος των επιθεωρητών από το σύνολο των ΜΜΕ (με εξαίρεση την "Εφημερίδα των Συντακτών"), αλλά η σιωπή -μέχρι στιγμής- των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κι αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που ο κ. Βρούτσης έκανε την πρωτοφανή και αήθη επίθεση στην "Αυγή" από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL