Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Μεθόδευση για να βγάλουν εκτός Προκαταρκτικής Πολάκη και Τζανακόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεθόδευση για να βγάλουν εκτός Προκαταρκτικής Πολάκη και Τζανακόπουλο

Και τα δύο κόμματα ζητούν να εξαιρεθούν από την Επιτροπή δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, με το επιχείρημα ότι θέλουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες. Η προσπάθεια της πλειοψηφίας δεν βρίσκει σύμφωνο ούτε το ΚΚΕ καθώς ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το αίτημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «άστοχο και προκλητικό». Ωστόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιμένουν επαναφέροντας το αίτημα.

«Από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς. Θα είμαστε στην Προκαταρκτική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά» τόνισε ο Π. Πολάκης κάνοντας λόγο για «προσυνεννόηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα φέρεται να χαρακτήρισε ως «παπαρ…» όσα έλεγε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου για εξαίρεση βουλευτών.

Στο ίδιο κλίμα και ο Δ. Τζανακόπουλος βάζει ζήτημα Πλεύρη. Κατήγγειλε «συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι το αίτημα "νομικά δεν ευσταθεί. Εξαιρείται μόνος όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρα".

«Σας προειδοποιώ ότι αν ανοίξει το πανηγύρι θα είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν» υπογράμμισε και θύμισε ότι «ο Θανάσης Πλεύρης ήταν νομικός σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη». «Εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί με το φως της ημέρας και όχι τα βράδια» σχολίασε ο Θ. Πλεύρης

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι πρόκειται για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL