Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεθόδευση για να βγάλουν εκτός Προκαταρκτικής Πολάκη και Τζανακόπουλο

EURONINISSI

Απόπειρα να αλλοιωθεί η σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής καταβάλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε πρώτος μάρτυρας να είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής και δεύτερος ο Νίκος Μανιαδάκης.

Και τα δύο κόμματα ζητούν να εξαιρεθούν από την Επιτροπή δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, με το επιχείρημα ότι θέλουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες. Η προσπάθεια της πλειοψηφίας δεν βρίσκει σύμφωνο ούτε το ΚΚΕ καθώς ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το αίτημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «άστοχο και προκλητικό». Ωστόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιμένουν επαναφέροντας το αίτημα.

«Από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς. Θα είμαστε στην Προκαταρκτική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά» τόνισε ο Π. Πολάκης κάνοντας λόγο για «προσυνεννόηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα φέρεται να χαρακτήρισε ως «παπαρ…» όσα έλεγε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου για εξαίρεση βουλευτών.

Στο ίδιο κλίμα και ο Δ. Τζανακόπουλος βάζει ζήτημα Πλεύρη. Κατήγγειλε «συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι το αίτημα "νομικά δεν ευσταθεί. Εξαιρείται μόνος όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρα".

«Σας προειδοποιώ ότι αν ανοίξει το πανηγύρι θα είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν» υπογράμμισε και θύμισε ότι «ο Θανάσης Πλεύρης ήταν νομικός σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη». «Εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί με το φως της ημέρας και όχι τα βράδια» σχολίασε ο Θ. Πλεύρης

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι πρόκειται για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

 

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις