Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτη στην οικογενειοκρατία η Ν.Δ.

Την πρώτη θέση της Ν.Δ. στην οικογενειοκρατία στην πολιτική αποτύπωσε σχετική έρευνα του Vouliwatch για τις συγγενικές σχέσεις μεταξύ βουλευτών και υπουργών από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα. Με εξαίρεση τις εκλογές του 2009, η Ν.Δ. είναι το κόμμα με τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών που έχουν συγγενικές σχέσεις με άλλους βουλευτές. Μάλιστα, με εξαίρεση το 1993 και το 1996, η απόσταση της Ν.Δ. από τα υπόλοιπα κόμματα όσον αφορά το στατιστικό αυτό στοιχείο είναι σημαντική.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο η Ν.Δ. έχει 29 βουλευτές σε σύνολο 40 βουλευτών που έχουν συγγενικές σχέσεις με άλλους βουλευτές (72,5%!). ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν από 5 βουλευτές με συγγενική σχέση με άλλους βουλευτές, ενώ και το ΚΚΕ έχει μία βουλευτή με συγγενική σχέση με άλλο βουλευτή.

Η κυρίαρχη «τάση» στην οικογενειοκρατία είναι η διαδοχή του πατέρα από τον γιο στη βουλευτική έδρα. Πάντως η οικογενειοκρατία έχει υποχωρήσει σημαντικά από τη Μεταπολίτευση και μετά. Η τάση της είναι διαχρονικά μειούμενη, με προσωρινές αυξήσεις να καταγράφονται το 1981, το 1989 - 1990, το 1996, το 2000, το 2012, αλλά και το 2019.

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις