Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά τώρα, ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά τώρα, ο Μητσοτάκης

Μετά την άρνηση της Ε.Ε. να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, ο Μητσοτάκης υποστηρίζει πλέον την Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την πλήρη εφαρμογή της.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δυστυχώς δεν υπήρξε ομοφωνία καθώς τρεις χώρες διαφώνησαν. Πλέον, είναι θέμα που πάει για το 2020.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θεωρεί μεν τη συμφωνία των Πρεσπών προβληματική, πλην όμως από τη στιγμή που έχει κυρωθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως και ανέφερε σχετικά το θέμα των εμπορικών σημάτων.

Ειδικότερα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής και συμπεριελήφθη στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Αθήνα δηλώνει ικανοποιημένη από τη σχετική αναφορά στο σημείο 8 του κειμένου και από τις αναφορές στο κείμενο συμπερασμάτων για κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή στην Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όσο για το Brexit που ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα, η συμφωνία που επετεύχθη να περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL