Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στα ψιλά / Είμαστε κατά 80% τα κορόιδα της υπόθεσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Είμαστε κατά 80% τα κορόιδα της υπόθεσης

Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις το αστείο από το σοβαρό, ειδικά όταν οι σεναριογράφοι της κωμωδίας που γίνεται ένα με τη ζωή μας έχουν αποφασίσει να παίξουν με τις αντοχές και τα όρια της νοημοσύνης μας.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που εργάζεται για τρεις κι εξήντα στην ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μας και μέχρι το τέλος του μήνα είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να καταθέσει το πόθεν έσχες του στον Άρειο Πάγο και χθες μαθαίνει πως από την υποχρέωση αυτή απαλλάχθηκε ο εργοδότης του.

Να καταθέσει πόθεν έσχες ο δημοσιογράφος για τα χρήματα που βγάζει εργαζόμενος στο τάδε κανάλι, αλλά να μην καταθέσει ο ιδιοκτήτης του καναλιού για το που βρίσκει τα λεφτά να πληρώνει -όταν βέβαια πληρώνει- τον υπάλληλό του.

Και όλα αυτά να νομοθετούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πριν μερικά χρόνια ρωτούσε υποκριτικά τον Αλέξη Τσίπρα «αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος με 200 εκατομμύρια, θα του δίνατε κανάλι;». Πού είναι το αστείο και πού είναι το σοβαρό στη συγκεκριμένη περίπτωση και πώς πρέπει να αντιδράσει ο δημοσιογράφος με τα όσα τραγελαφικά του συμβαίνουν; Να γελάσει, να κλάψει ή μήπως καλύτερα να το βουλώσει, μη χάσει και τη δουλειά του;

Φανταστείτε πάλι τον ανυποψίαστο πολίτη που πάει στο ΑΤΜ της τράπεζας για μια τυπική ενημέρωση του λογαριασμού του και βλέπει το μακρύ χέρι του τραπεζίτη να του «κουρεύει» το διαθέσιμο υπόλοιπο κατά κάτι ευρώ, την ώρα που με μεγάλη γαλαντομία «κουρεύουν» χρέη εκατομμυρίων ευρώ μιας εταιρείας για χάρη ενός εκατομμυριούχου που θέλει να την αγοράσει κοψοχρονιά. Ε, από κάπου πρέπει να βγάλουν και οι τράπεζες τη χασούρα, όποτε θα την πληρώσει τη ζημιά στα ΑΤΜ κι άντε πάλι εσύ να καταλάβεις αν όλα αυτά σου συμβαίνουν στ’ αλήθεια ή κάποιοι μας κάνουν πλάκα ομαδικώς.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι με μερικά εκατομμύρια αλλαγές PIN και με άλλες τόσες ενημερώσεις λογαριασμού από τους κομπάρσους της κωμωδίας θα βγουν τα κατά 80% κουρεμένα χρέη της Forthnet / NOVA κι ας μείνουμε με την αίσθηση του 80% κορόιδου της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL