Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αμήχανη, πλην ωμή κυνικότητα

"Βραχυκύκλωμα" προκάλεσε χθες στον Κ. Μητσοτάκη -στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum- η παρέμβαση φοιτήτριας από το Αφγανιστάν, που διέμενε στο City Plaza, αλλά, όπως τόνισε, έμεινε "άστεγη μετά την λήξη της κατάληψης".

Με εμφανή αμηχανία ο πρωθυπουργός εκδήλωσε ενδιαφέρον να μιλήσει στην οικογένειά της και να δει σε ποια δομή μπορεί να πάει, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά! Επιδίωξε δε να εξωραΐσει την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ισχυριζόμενος ότι "παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες".

Με κυνική ειλικρίνεια, ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε στην προσφυγοπούλα (και τους “γαλάζιους” περιφερειάρχες που είναι στα "κάγκελα") ότι "εάν δικαιούστε διεθνή προστασία, θα τη βρείτε. Εάν είστε εδώ για ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον, λυπάμαι που δεν μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε"...

Σε αυτό το φόντο, πολλοί θυμήθηκαν την ωμότητα της Άνγκελα Μέρκελ, όταν κάποτε είχε πει κάποτε δημόσια σε 14χρονη Παλαιστίνια πως δεν γίνεται να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Γερμανία, με αποτέλεσμα η μικρή κοπέλα να βάλει τα κλάματα.

Δικαίως εντέλει ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "η δική μας μεταναστευτική πολιτική θα είναι διαφορετική από την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης”...

Κ.Σ.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σκιτζήδες

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις