Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Τέλος η ανοχή στον Αμερικανό Πρόεδρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος η ανοχή στον Αμερικανό Πρόεδρο!

«ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ξεκάθαροι: Ο Πρόεδρος έχει στοιχηθεί με τους αυταρχικούς ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας σε βάρος των πιστών συμμάχων μας και των αμερικανικών συμφερόντων. Η απόφασή του είναι μια αρρωστημένη προδοσία τόσο των Κούρδων όσο και του όρκου του ως Προέδρου», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον τη Δευτέρα το βράδυ, λίγο μετά τις πρώτες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η ανευθυνότητα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια τάξη και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ. Κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά τις αυτοαναιρούμενες υποσχέσεις του Αμερικανού Προέδρου.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ την Τουρκία με αποκλεισμό από τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, όταν αυτή αποφάσισε και υλοποίησε την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Δεν έκανε τίποτα. Και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά έδωσε και την άδεια στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει εισβολή στη Συρία.

ΠΡΙΝ, ο βαρυσήμαντος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε από την Αθήνα πως «έχουμε πει στους Τούρκους ότι η παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ» είναι απαράδεκτη. Και αμέσως μετά έλαβε την απάντηση του Ερντογάν.

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο ‘Φατίχ’ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό. Το ‘Γιαβούζ’, το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας, μετά την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1».

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ τού υπό κατηγορία Τραμπ, από τη θέση του Προέδρου γίνεται πλέον ανάγκη, όχι μόνο για τη διεθνή τάξη αλλά κυρίως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ που δοκιμάζονται καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη όλων των συμμάχων τους.

ΗΔΗ μεγάλο μέρος Ρεμπουμπλικανών γερουσιαστών δηλώνουν οργισμένοι με τη συμπεριφορά του Τραμπ. Και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες καθαίρεσής του, για την υπόθεση Μπάιντεν – Ουκρανίας, ώστε να τον σταματήσουν πριν τα τινάξει όλα στον αέρα για να επανεκλεγεί.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ εντύπωση έκανε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, πως «οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία». Μάλιστα, ο Ρεμπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός φίλος του Προέδρου, ανακοίνωσε πως θα προτείνει ψήφισμα στη Γερουσία για την ανάκληση (!) της προεδρικής απόφασης, γιατί θα δημιουργήσει χάος. The end.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL