Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα της Ν.Δ. για ανάπτυξη στο 4% - Tι έλεγε προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα της Ν.Δ. για ανάπτυξη στο 4% - Tι έλεγε προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης (Video)

Φυσικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ν.Δ. που αν και ποτέ δεν θα μιλήσει για «καμένη γη» όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, μια χαρά μίλησε και παράλληλα θριαμβολόγησε για  την πορεία της οικονομίας μετά τον Ιούλιο που μόλις ανέλαβε η Ν.Δ. δια μαγείας, η οικονομία ανέκαμψε μετά το δημοσιονομικό κενό που παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019.

Επειδή όμως δεν θυμάται καλά ο Χ. Σταϊκούρας να του θυμίσουμε τι έλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha όταν συνέδεε την 13η σύνταξη με το στόχο της ανάπτυξης του 4% ενώ το ίδιο έπραττε και για την αύξηση του κατώτατου μισθού και υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι: «ο στόχος για την ανάπτυξη είναι κρίσιμος για την επόμενη μέρα».

Καθόλου δεν μιλούσε τότε για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αντίθετα έβλεπε «δυναμική στην ελληνική οικονομία» η οποία θα πήγαινε όλο και καλύτερα με τη Ν.Δ. Σήμερα που είναι αυτά τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα με το στόχο για πλεόνασμα στο 2,8%;

«Άλλα είναι τα δημοσιονομικά με 2% και άλλα με 4% ανάπτυξη που θα είναι μια ανάπτυξη που θα έρθει με επενδύσεις και όχι με κατανάλωση και δανεικά και οι όποιες παροχές θα πρέπει να δίνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα των φορολογούμενων. Αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4% και επειδή ο στόχος είναι η ανάπτυξη αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι με την δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία και με την προσδοκία που υπάρχει για μια καινούργια κυβέρνηση, ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL