Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Τι είπες τώρα / "Εισβολή" και ακροδεξιά παραληρήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι είπες τώρα / "Εισβολή" και ακροδεξιά παραληρήματα

Πόσο μάλλον όταν τεχνηέντως έκρυβαν προεκλογικά πίσω από αοριστολογίες το πρόγραμμά τους. Κι όταν κάτι ξέφευγε στον αρχηγό τους, έσπευδαν να το αρνηθούν μέσα από απανωτές ανακοινώσεις κατηγορώντας για fake news.

«Για όσα είπαμε προεκλογικά έχουμε την υποστήριξη του κόσμου και θα τα εφαρμόσουμε» διαλαλεί ο Άδ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Ο Β. Οικονόμου (Kontra) απαντά για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ: «Υπάρχει δημοκρατική εντολή; Να μάθουμε το συνταγματικό από την αρχή; Θα κυβερνάει μια ομάδα ελέω θεού, λαού και ανθρώπων. Να μην πειράξουμε κανέναν του ΣΥΡΙΖΑ; Αφού έχουμε εντολή. Είναι στο πρόγραμμά μας».

Τους ψήφισε ο ελληνικός λαός λένε. Για να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις; Για να πετάξουν έξω από το σύστημα ΑΜΚΑ πρόσφυγες και μετανάστες; Για να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ και να δίνουν μισθό στα μέλη του Δ.Σ. εκεί που ήταν αμισθί και εκλεγμένα.

Το Star με ένα ρεπορτάζ ψεμάτων συνέδεε παραπληροφορώντας τα επιδόματα του ΟΑΕΔ με τον ΑΜΚΑ και τους πρόσφυγες. Μικρή λεπτομέρεια ότι οι πρόσφυγες δεν έπαιρναν ποτέ επιδόματα μπροστά στην ανάγκη να στηθεί το ρατσιστικό αφήγημα της Ν.Δ. κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Για να επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο τον ρατσιστικό όρο «λαθρομετανάστες». Για να επιδοθούν σε κυνήγι δικαστικών αυτοί που δεν τολμούσε να ασκήσει κριτική κάποιος σε απόφαση της Δικαιοσύνης και μιλούσαν για «παρεμβάσεις».

«Θα έρθει η ώρα και θα ψάξουμε και γι’ αυτή» απείλησε την Ξένη Δημητρίου ο Γεωργιάδης με αφορμή την οδηγία που είχε στείλει για μη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

Η Ξ. Δημητρίου προοριζόταν για την διοίκηση του ΚΕΘΕΑ ακούω... Η Ν.Δ. καταργεί το αυτοδιοίκητο του δημόσιου αυτού φορέα. Με ΠΝΠ. Τυχαία η επίθεση που δέχθηκε από τον Άδωνι;

Βουλευτής της Ν.Δ. o κ. Kατσαφάδος, τάχθηκε υπέρ των βίαιων επαναπροωθήσεων (push backs) στη θάλασσα, οι οποίες ευθύνονται για χιλιάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, και ανατριχιαστικά δήλωνε ότι στη χώρα μας «κανείς δεν πνίγεται ηθελημένα» και ότι όλοι θυμούνται το «Φαρμακονήσι».

Αγχωμένος ο Γ. Κουμουτσάκος για το προσφυγικό, θέλησε να επιτεθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση και για να δώσει έμφαση είπε στον ΑΝΤ1: «Το δεν γίνεται με -αι». Ίσως κι αυτός να ξέρει καλύτερα αγγλικά από ελληνική ορθογραφία.

Τα ψεύτικα νούμερα της Ν.Δ. για τους πρόσφυγες: Κεδίκογλου: «Το 90% είναι οικονομικοί μετανάστες». Κουμουτσάκος: «Το 75% είναι Αφγανοί και Αφρικανοί». Και Βορίδης: “65% είναι Αφγανοί, 15% από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και ελάχιστοι είναι οι Σύροι”. Η χαρτογράφηση της «εισβολής» που δεχόμαστε κατά τον Κ. Μητσοτάκη.

Προσπαθούν να αιτιολογήσουν με ψέματα τον μισανθρωπισμό του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού τραμπικής έμπνευσης που λανσάρουν, είτε στο προσφυγικό, είτε ενάντια σε καθετί δημόσιο, είτε ενάντια στους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL