Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Μητσοτάκης γκρέμισε σύνορα στο Αιγαίο!

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη - Η μελέτη των καταστάσεων που ενδυνάμωσαν τον Ορμπαν, τον Σαλβίνι, τη Λεπέν και τα φασιστικά κόμματα στη Σκανδιναβία, την Πολωνία, την Τσεχία, τις βαλτικές χώρες μπορεί να ανοίξει τα μάτια ακόμη και ενός Κυριάκου Μητσοτάκη;

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Όταν τα αυταρχικά καθεστώτα εξαντλούν κάθε διαδικασία σπίλωσης ή τρομοκράτησης, αρχίζουν να αυτογελοιοποιούνται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Γεωργιάδη - Βορίδη έχει ξεπεράσει κάθε λογική χάρη στην ενθάρρυνση όλων σχεδόν των μέσων ενημέρωσης με περίεργους χορηγούς. Τελευταίο (;) δείγμα η υπαγωγή στο κόμμα και του ΚΕΘΕΑ, προφανώς για να υπαχθεί κι η απεξάρτηση στο πελατειακό κράτος (τι γινάτι κρύβει αυτό;).

Έχοντας ως είδωλο τον φασίστα Σαλβίνι στην Ιταλία, η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε μόνο τρεις μήνες το αντίθετο: να αυξήσει θεαματικά τη ροή των προσφύγων προς τα νησιά του Αιγαίου, παρά τις «χάρες» προς τον παραπαίοντα Ερντογάν στα φόρα του ΟΗΕ. Έτσι, η Ελλάδα γυρίζει στο 1951, πριν από τη Σύμβαση της Γενεύης, ορίζοντας τον πρόσφυγα μακροσκοπικά!

Οι ανακοινώσεις της περασμένης Δευτέρας για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κατ’ αυτήν «μεταναστευτικού» ρεύματος μόνο ως μνημείο κυνισμού και απόλυτης διαστροφής των γεγονότων μπορούν να καταγραφούν.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης χρησιμοποιεί το παρελθόν σαν παρόν και το παρόν σαν παρελθόν. Ένα δείγμα: η έκθεση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ από ανεξάρτητο εκτιμητή ήταν θετική, παρά τα όσα έλεγε (από τις 8 Ιουλίου) ο κ. Χατζιδάκης. Τι είπε μετά ο τάχαμου Ευρωπαίος; Ότι αυτό οφείλεται στη δική του καλή διαχείριση! Η έκθεση αφορά το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Ιουνίου. Δηλαδή κυβερνούσε και πριν από τις εκλογές η Ν.Δ.;

Το ανάποδο τώρα: η αύξηση των ροών προσφύγων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, κατά την κυβέρνηση, οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έπαψε να κυβερνά στις 8 Ιουλίου! Παράνοια, απάτη, σκαϊσμός ή τι άλλο;

Η κυβέρνηση, θυγατρική εταιρεία του ΛΑΟΣ, βρίσκει μπροστά της όσα χρησιμοποιούσε για να χτυπήσει πισώπλατα με ψέματα ή μπόλικη δόση υπερβολής την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει, η επικοινωνία μετράει, όχι η ουσία.

Καλόπιστα, λοιπόν, αφού ο Τσίπρας είχε κάνει το νεύμα για να ανοίξουν τα σύνορα της... θάλασσας και να μπουν στην Ελλάδα οι «λαθρομετανάστες» σε έναν άλφα αριθμό, ο Μητσοτάκης έκανε νεύματα με χέρια και πόδια και ο αριθμός των θαλασσοδαρμένων που βγαίνει στα νησιά είναι περίπου τριπλάσιος ή τετραπλάσιος. Μετανάστης κι αυτός στις φτωχικές γειτονιές του άξενου Παρισιού, θέλει προφανώς να ανταποδώσει και καλωσορίζει στην Ελλάδα Αφγανούς, Πακιστανούς, Ιρακινούς κ.ά. (κάτι Σύρους ας πούμε), που «μπορεί να μην έχουν πόλεμο στη χώρα τους», ούτε 1.000 νεκρούς τη μέρα δηλαδή, αλλά, τι να κάνουμε, είμαστε πολιτισμένοι και βαφτίζουμε λαθρομετανάστες τους πρόσφυγες - με μια ματιά. Αυτή είναι η δεξιά αλήθεια, τη λέει και καθηγητής πανεπιστημίου, την εξαγγέλλουν αργυρώνητοι κόλακες.

Βέβαια, το φιάσκο στη Μόρια οδήγησε σε ακόμη μια τραγωδία που ο καθ’ ύλην υπεύθυνος υπουργός (ξανάνιωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, φτου, φτου) προσπαθεί να στείλει στα αζήτητα. Ενεργοποιούν αίφνης και τον υφυπουργό Κουμουτσάκο και εντέλει, καταγγέλλοντας τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας διότι έγινε με την καθοδήγηση του Τσίπρα (!), οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή: δηλαδή σε μια διμερή συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τάχιστα ότι δεν τραβάει. Αγνοεί και στοιχειώδη πράγματα και λέει, π.χ., απίστευτες ανοησίες - τελευταίο κρούσμα η απαξίωση του δικαιώματος στην απεργία. Εδώ κρύβεται κάτι άκρως επικίνδυνο. Η διαφαινόμενη αποτυχία Μητσοτάκη θα ενεργοποιήσει ίσως και άλλα ακροδεξιά μορφώματα, εκτός της ομάδας του Βελόπουλου, πάντα με τη φροντίδα των ίδιων χορηγών που ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή. Η άλλη εκδοχή δείχνει μια εντελώς ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία, με αποδυνάμωση όσων σέβονται τη δημοκρατία. Η μελέτη των καταστάσεων που ενδυνάμωσαν τον Ορμπαν, τον Σαλβίνι, τη Λεπέν και τα φασιστικά κόμματα στη Σκανδιναβία, την Πολωνία, την Τσεχία, τις βαλτικές χώρες μπορεί να ανοίξει τα μάτια ακόμη και ενός Κυριάκου Μητσοτάκη;

Η μοίρα της χώρας είναι τώρα στα χέρια του. Το έχει καταλάβει;

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο