Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μαζική παρουσία στον δρόμο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαζική παρουσία στον δρόμο!

Δεν συζητήθηκε καθόλου η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, δεν υπήρξαν ρεπορτάζ και δηλώσεις, δεν παρουσιάστηκαν τα αιτήματα της κινητοποίησης, που αφορούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζόμενων.

Φάνηκε όμως η ανησυχία στους σχολιαστές και τους πολιτικούς της Ν.Δ. που βγήκαν "στο γυαλί". Μίλησαν για τους κακούς συνδικαλιστές, για την περίεργη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, για το πόσο παράλογη ήταν η απεργία αυτή, την ώρα που η κυβέρνηση και ο Γ. Βρούτσης πασχίζουν για... το καλό του κόσμου της εργασίας. Μερικοί από αυτούς που τα έλεγαν, μάλιστα, έδειχναν να τα πιστεύουν κιόλας.

Η απεργία αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που βλέπουν το ξήλωμα των κλαδικών τους συμβάσεων και την κατάργηση της διαιτησίας ως μέτρα που θα πιέσουν τον μισθό τους στα επίπεδα του κατώτατου. Που βλέπουν τη διαδικασία της απόλυσης να απλοποιείται για τον εργοδότη. Αφορά και τους εργολαβικούς εργαζόμενους, για τους οποίους καταργούνται ρυθμίσεις που τους κατοχύρωναν στοιχειωδώς απέναντι στην αυθαιρεσία των αφεντικών τους.

Η προσπάθεια αποσιώπησης δεν δείχνει την αδυναμία, αλλά τη δύναμη που έχει η φωνή των εργαζομένων. Και η φωνή αυτή μπορεί να ενισχυθεί πολύ περισσότερο. Το κλειδί είναι η μαζική παρουσία στον δρόμο. Η μαζική παρουσία μπορεί να σαρώσει και το τείχος σιωπής που στήνουν τα κατεστημένα ΜΜΕ, και τα υποκριτικά παιχνίδια της ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, και τις διασπαστικές κινήσεις. Και, το σημαντικότερο, να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση και να αποτρέψει τους σχεδιασμούς της.

Μαζική παρουσία στον δρόμο λοιπόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL