Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Στα ψιλά / Απειλές κατά του Νάσου, ακροδεξιές απρέπειες στο Ίλιον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Απειλές κατά του Νάσου, ακροδεξιές απρέπειες στο Ίλιον

«Προσέξτε, κύριε Ηλιόπουλε, γιατί με τις προκλητικές σας δηλώσεις μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε το δικό σας όνομα σε κάποιον δρόμο». Αυτή ήταν η γραπτή απειλή που δέχθηκε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», όταν τόλμησε να γράψει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι η παράταξη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου.

Δεν την άντεξαν την πρόταση του Νάσου Ηλιόπουλου οι «νοικοκυραίοι» όταν διάβασαν πως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει κι αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή, να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» και ξεσπάθωσαν τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε κάθε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που δημοσιεύθηκε το θέμα.

Συντονισμένη ήταν η επίθεση στο πρόσωπο του Νάσου Ηλιόπουλου από έναν εσμό σεξιστών, ομοφοβικών και λούμπεν ακροδεξιών που ήρθαν να μας θυμίσουν το κοινό της τηλεοπτικής αρένας που πριν έναν χρόνο πανηγύριζε το λιντσάρισμα του Ζακ. Ειρωνικά σχόλια, χυδαία υπονοούμενα αλλά και ανοιχτές απειλές ήταν η απάντηση του φιδιού που ακόμα σέρνεται ανάμεσά μας στη θέση της «Ανοιχτής Πόλης» για πολιτική και κοινωνική στήριξη του αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Και όλα αυτά μόνο λίγες ώρες μετά την άρνηση της νεοδημοκρατικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του Ιλίου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παύλου Φύσσα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώνει η ίδια η παράταξη της «Αλληλέγγυας Πόλης», στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019, μόλις μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, κατατέθηκε πρόταση για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θύματος. Η πρόταση έγινε δεκτή από όλες τις παρατάξεις του συμβουλίου πλην αυτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα μέλη της, τόσο αυτά που βρίσκονταν στο προεδρείο όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, επέλεξαν να μην σηκωθούν από τις καρέκλες τους κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά να παραμείνουν καθήμενοι/ες» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Και μετά ψάχνουν ορισμένοι πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL