Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου (Video)

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ  και ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος και βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, πραγματοποίησε σήμερα το Μεσημέρι (Παρασκευή) επίσκεψη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

"Βρισκόμαστε εδώ και σαν κόμμα αλλά και με την ιδιότητά μου σαν τομεάρχης της μεταναστευτικής πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κορινθίας προκειμένου να δούμε και να επιθεωρήσουμε όλες τις συνθήκες και τις υποδομές που υπάρχουν για την φιλοξενία των προσφύγων εδώ που ήρθαν πρόσφατα και βέβαια να πιέσουμε και να αξιώσουν αυτές να βελτιωθούν γιατί η πρώτη εικόνα είναι είναι ελλιπέστατη της και κατώτερες των περιστάσεων για να φιλοξενήσουν τις οικογένειες" δήλωσε ο Γιώργος Ψυχογιός.

"Να τονίσω ότι έχουμε και το κέντρο κράτησης στο οποίο έχει πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε αφήσει εμείς σαν κυβέρνηση διότι είχε αποσυμφορηθεί  ισχυρά, επομένως και εκεί θα κάνουμε την παρέμβασή μας προκειμένου να τηρηθεί ο νόμος να αποσυμφορηθεί και αυτό να έχει καλό αποτέλεσμα και για τους εργαζόμενους μέσα και για τους αστυνομικούς αλλά και για τους μετανάστες που είναι εκεί.

Και θέλω σε κάθε περίπτωση να πω ότι εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και στην πορεία σε αντίθεση με βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δηλητηρίασαν τις τοπικές κοινωνίες με τα ξενοφοβικά και αντιδραστικά σύνδρομα, έκαναν μικροπολιτική πάνω στο προσφυγικό μεταναστευτικό, χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο, αυτό αποδεικνύει αυτή η κατάσταση εδώ και είναι η πλήρης υποκρισία.

Σε ένα να στρατόπεδο το οποίο είχαμε συμφωνήσει σαν κυβέρνηση, να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία.

Επομένως εδώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και θα έπρεπε να απολογηθούν οι κύριοι και κυρίες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως η κυβέρνηση διότι αντιμετώπισε τον προσφυγικό μεταναστευτικό και συνολικά και στην Κορινθία με το πιο μικροπολιτικό και απαράδεκτο τρόπο που υπάρχει.

Ο Γιώργος Ψυχογιός επισήμανε, ότι "οι άνθρωποι που είναι εδώ είναι αυτοί που ήρθαν από τις καταλήψεις χθες, δηλαδή αυτό και αυτό και αν είναι υποκρισία διότι υποτίθεται ότι φεύγουν από συνθήκες οι οποίες δεν είναι επαρκής και έρχονται εδώ πέρα, σε  συνθήκες οι οποίες είναι ακόμα χειρότερες. Δεν  διασφαλίζεται τίποτα και είναι μόνο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση και επίδειξη δύναμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL