Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Το "νερό νεράκι"… και "λαγός λαγός" ο Μπ. Παπαδημητρίου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "νερό νεράκι"… και "λαγός λαγός" ο Μπ. Παπαδημητρίου (Video)

Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι έτσι άνοιξε την συζήτηση το οποίο άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε. Αιχμές για «αντουανετισμό» άφησε η Μαρία Σπυράκη ωστόσο υποστήριξε ευθέως ότι υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις στα δίκτυα του νερού και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα.

«Χαίρομαι που συζητείται το θέμα» είπε παρόλο που νωρίτερα είχε απαντήσει αρνητικά στην ερώτηση δημοσιογράφων αν λειτουργεί σαν λαγός. Όμως είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει αυτό το ρόλο. Η πρώτη προεκλογικά με την απίστευτη πρόταση που παρουσίασε ως σχέδιο της Ν.Δ. να δοθούν τα χρήματα από το μαξιλάρι στις τράπεζες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μόλις εχθές...

H αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ότι βάζει στο στόχαστρο ένα δημόσιο αγαθό όπου σε ανακοίνωσή του σημείωνε: «Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».   

Εδώ εκτενές απόσπασμα της δήλωσης του Μ. Παπαδημητρίου:

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε δύο φορές στον ΑΝΤ1 για να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από τη νέα κυνική δήλωσή του. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σπέκουλα» και «φτηνή πολιτικολογία» το θέμα είναι όμως ότι ανοίγει η συζήτηση όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου..

Μ. Παπαδημητρίου: "Η τιμή είναι ένα φόβητρο σε περιπτώσεις σπατάλης"

«Είπα αυτό που δείξατε σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι από μία συζήτηση και να νομίζουμε ότι μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και των οργανισμών που χειρίζονται το νερό όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης.»

«Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν οι δημότες να είναι ενημερωμένοι να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να υπάρχει χρήση μέρα μεσημέρι. Εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Η τιμή είναι ένα φόβητρο σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο. Στην επιτροπή κατάλαβαν πολύ καλά και όλα τα άλλα είναι σπέκουλα».

Βγήκε δύο φορές βράδυ και πρωί στον ΑΝΤ1 για να ξεπλυθεί και να «ξεκαθαρίσει» ότι «δεν υπάρχει θέμα αύξησης του νερού» αλλά θέμα «καλύτερης ποιότητας νερού και πάταξης της σπατάλης» του και όπως είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω ότι πρέπει η τιμή να διαδραματίσει ρόλο πειθαρχικό για το πώς χειριζόμαστε το θέμα του νερού. Το νερό είναι εξαιρετικά πολύτιμο για να το σπαταλούμε. Αυτό ήταν η συζήτηση στην Επιτροπή».

Να υποστηρίζεις ότι «η τιμή λειτουργεί ως φόβητρο» για δήθεν τη σπατάλη και παράλληλα να το συνδυάζεις με «καλύτερη ποιότητα» μόνο ως επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης της ιδιωτικοποίησης που ετοιμάζει μπορεί να μεταφραστεί.

Μ. Σπυράκη: Απαραίτητες οι επενδύσεις στα δίκτυα του νερού

«Όχι δεν είμαι λαγός» ενόψει αύξησης του νερού διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδημητρίου και όλοι τώρα… ησύχασαν. Πόσο μάλλον όταν και η Μαρία Σπυράκη στο Open δήλωσε:

«Πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές αλά Μαρία Αντουανέτα. Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο. Ειδικά για το νερό είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. «Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στην συντήρηση των δικτύων και στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές. Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στην συντήρηση του δικτύου και να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα που θα στηρίξουν το δίκτυο.

Γ. Κατρούγκαλος: Είναι στην ιδεολογία της Ν.Δ. η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων

«Είναι μεν ακραίος στις απόψεις του αλλά δεν έχει άλλη άποψη από αυτή της Ν.Δ. Η Ν.Δ. είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων όπως αυτή του νερού. Εμείς πετύχαμε να εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση η ΕΥΔΑΠ από το τρίτο μνημόνιο» εξήγησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος το πρωί της Παρασκευής στο Open.

Τώρα προφανώς επειδή η Ν.Δ. δεν έχει αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Είναι στην ιδεολογία της. Αυτή είναι η ιδεολογία του ΔΝΤ και του νεοφιλελευθερισμού. Για αυτό βγαίνει μια άποψη που είναι ακραία και μετά θα συμαζευτεί και μπορεί να φτάσουμε και στην ιδιωτικοποίηση. Αυτά είχαν γίνει με προηγούμενες κυβερνήσεις και είμαστε τυχεροί που το ΣΤΕ είχε βγάλει την απόφαση ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν επιτρέπεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση ενός οργανισμού που το παρέχει».

Μάριος Κάτσης: «Κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά»

«Επειδή όπως μαθαίνουμε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον να αγοράσουν το νερό γαλλικές εταιρείες η Suez και η Veolia να μας πουν τι ειπώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στην συνάντηση με τον κ. Μακρόν και αν σκοπεύουν να κάνουν αυξήσεις όπως έκαναν στη ΔΕΗ και στο νερό» έθεσε ευθέως το ερώτημα στην κυβέρνηση ο Μάριος Κάτσης.

Στρατηγική της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων προκειμένου να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις αλλά πάντα η λογική τους είναι επενδύσεις επί του ασφαλούς και με εγγυημένο κέρδος και να αγοράζουν φυσικά μονοπώλια, το ίδιο έγινε με την Ολυμπιακή, ή με τα φιλέτα της ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση: Κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ο Μ. Παπαδημητρίου ξαναχτυπά: «Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό» (Video)

Η Ν.Δ. βάζει «χέρι» στο μαξιλάρι των 37 δισ.

Ο Μ. Παπαδημητρίου αποκαλύπτει το σχέδιο της Ν.Δ.: Πιστοληπτική γραμμή στήριξης και μέρος από το μαξιλάρι των 37 δις στις τράπεζες (ηχητ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL