Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της "Α" / Δεν θα περάσουν ο χυδαίος αντιπερισπασμός και η τρομοκράτηση δικαστικών λειτουργών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της "Α" / Δεν θα περάσουν ο χυδαίος αντιπερισπασμός και η τρομοκράτηση δικαστικών λειτουργών

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και κάλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να προχωρήσει σε όποια διαδικασία επιθυμεί τόσο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο όσο και για τον Αλ. Τσίπρα προκειμένου να συζητηθεί στην ουσία του το σκάνδαλο. Φαίνεται όμως ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει να σηκώσει σκόνη προκειμένου να αποκρύψει το πραγματικό σκάνδαλο και για να κρυφτεί από τον εσωκομματικό του αντίπαλο.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις της "ΑΥΓΗΣ" σχετικά με τη δικογραφία σε βάρος του Αν. Λοβέρδου, με τη Δικαιοσύνη να ζητά άρση ασυλίας προκειμένου να εξεταστεί η κατηγορία για παθητική δωροδοκία, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και το μούδιασμα της Ν.Δ..

"Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για ‘σκευωρία’, βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά - Βενιζέλου που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητάει την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως δεν θα περάσει ούτε ο "χυδαίος αντιπερισπασμός" από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα «προσπάθεια τρομοκράτησης" δικαστικών λειτουργών.

Χυδαίοι συκοφάντες

Στρέφοντας τα βέλη τους κατά του πρωθυπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν τα περί δειλίας του "να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο", ενώ τονίζουν ότι, αντ’ αυτού, "αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του Αν. Σαμαρά περί ‘σκευωρίας’ και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλώς κοινοί συκοφάντες". "Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει ‘χάσει πάσα ιδέα για το FBI’, επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis", καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας

"Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο Open. Σημειώνεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν και στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία υπό τον Αλ. Τσίπρα. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι με αυτή τη λογική θα πορευτεί η Νέα Δημοκρατία, "την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ‘Novartisσκευωρία’”.

Μάλιστα προανήγγειλε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Bουλή, καθώς όπως τόνισε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσει θετικά την πρόταση της πλειοψηφίας "για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση". "Βάλτε όλα τα ονόματα των ‘στημένων’ καταθέσεων Βενιζέλου - Σαμαρά”, είπε χαρακτηριστικά. "Και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε”, πρόσθεσε, "να γίνει διάλογος, να δούμε τι σημαίνει σκευωρία, τι σημαίνει σκάνδαλο, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει διχασμός, τι σημαίνει αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα. Διότι αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή".

Όπως εξήγησε, Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν καταθέσει και προηγουμένως, αλλά "θέλοντας να ‘στήσουν’ αυτή την άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπαν ότι έχουν νέα στοιχεία". "Πήγαν στον εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση είχε ήδη αρχειοθετηθεί, ανέφεραν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα και η Δικαιοσύνη, ως όφειλε, έπρεπε να κάνει την εξής διαδρομή. Να αποστείλει -από τη στιγμή που ‘βρήκε’ πολιτικά πρόσωπα- στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι δημιουργούνται "παράσιτα" ενώ βρίσκεται υπό εξέταση το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis.

"Πριν καν αποσταλεί στη Βουλή η δικογραφία, έχουμε έναν σχεδιασμό από τη Νέα Δημοκρατία", επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. "Ενώ έχουμε μια ‘σκανδαλάρα’ η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε ‘παράσιτα’ μιλώντας για μια δήθεν -κατασκευασμένη- υπόθεση σκευωρίας", τόνισε.

Ν. Βούτσης: Προσπάθεια να μην φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όπου τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υπόθεση, για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο δεν μπορεί να επικαλυφθεί από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Μάλιστα σημείωσε ότι ενόσω διαρκεί η δικαστική διερεύνηση το να εξελίσσεται αυτή η διαμάχη εισαγγελέων, "η οποία δεν προκλήθηκε έτσι ξαφνικά αλλά από το ενδιαφέρον μέρους του πολιτικού συστήματος να στραφεί εναντίον των εισαγγελέων και του τρόπου που έκαναν τη δουλειά τους", λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για την καθαυτό διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι πολύπλευρο και πολυπαραγοντικό εκτιμώντας ότι θα έπρεπε ως σκάνδαλο φαρμάκου να διερευνηθεί στη Βουλή. "Ο τρόπος τώρα που επιλέγεται μέσω των μηνύσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα κι αυτός ο διαχωρισμός που γίνεται και η Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο δείχνει μια προσπάθεια να μην φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας", υπογράμμισε. Επιπλέον θύμισε ότι από την πρώτη σιτγμή υπήρχαν πυρά και βέλη κατά ανακριτών και δικαστικών. "Αυτό δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα", επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL