Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Θέατρο σκιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέατρο σκιών

Προχθές, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας επικαλέσθηκε μέχρι τη διάκριση των εξουσιών και την κοινοβουλευτική τάξη, για να διαβεβαιώσει ότι τη θέση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τον φάκελο, που θα διαβιβαζόταν στη Βουλή με τις μηνύσεις Σαμαρά - Βενιζέλου, θα την ανακοίνωνε την επομένη ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.... Τελικά, η απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο Στ. Καλαφάτης δεν είχε τίποτε καινούργιο. Όλα είχαν προαναγγελθεί, όχι μόνον από τον Γ. Γεραπετρίτη και τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά κυρίως από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη με την περιβόητη "καραμανλικής" έμπνευσης συνομιλία του με τους συνεργάτες του, που έδειχνε ότι οδηγός του δεν είναι η Δικαιοσύνη, αλλά η μικροπολιτική.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε αναδεικνύει την επιλογή της κυβέρνησης να παίξει ένα κακόγουστο "θέατρο σκιών", που οφείλεται μεν στην προσπάθεια διατήρησης των εύθραυστων ισορροπιών με τον Α. Σαμαρά και τις φιλοδοξίες του, αλλά τελικά συμπαρασύρει και ευτελίζει την προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών για μια υπόθεση η οποία στοίχισε δυσθεώρητα ποσά στους Έλληνες πολίτες, ακόμα και μέσα στην κρίση.

Ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis συνεχίζεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να την προσπεράσει και να τη βγάλει από τη δημόσια συζήτηση ώστε να μην μάθει ποτέ κανείς ποιος ευθύνεται -δια πράξεων ή παραλείψεων- για μια ακόμα λεηλασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL