Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Αυτό φυσικά είναι καθαρά επιστημονικό θέμα. Το 51% απάντησε επί της ουσίας ότι είναι με αυτό που λέει ο Μητσοτάκης και ελάχιστα τους απασχολεί αν έτσι κινδυνεύει η ανάδειξη ενός μοναδικού ιστορικού σημείου για την πόλη και καθυστερεί η παράδοση του μετρό κατά τρία χρόνια.

Πώς εξηγείται αυτό; Πολύ απλά, το 73% δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέδιδε το έργο το 2020, οπότε δεν τίθεται θέμα επιλογής. Το 57% όμως πιστεύει ότι θα το παραδώσει ο Μητσοτάκης το 2024.

Το 72% απαντάει ότι δεν θέλει «να υπάρξουν αντιδράσεις και προσφυγές» -λογικό αυτό, αφού με τρόπο τους ρωτούσαν αν προτιμάνε να τελειώσει κάποτε το μετρό ή να μην τελειώσει ποτέ.

Και στο ερώτημα «ποιος φταίει που το μετρό έχει καθυστερήσει» το 32% απαντάει... ο ΣΥΡΙΖΑ, και το 28%... ο Μπουτάρης. Σοβαρά τώρα. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι πιο πίσω με 22%. Είναι παράλογα αυτά; Καθόλου. Απλά στις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία απαντάει με βάση αυτά που ακούει τον ΣΚΑΪ. Και όχι με βάση αυτά που ζει.

Οι προοδευτικές δυνάμεις που θα αγωνιστούν για το δημόσιο συμφέρον της Θεσσαλονίκης, την ανάδειξη της ιστορίας της και την ταχύτερη ολοκλήρωση του μετρό έχουν να παλέψουν με έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο: την απάθεια και τον ανορθολογισμό που το σύστημα έχει εγκαταστήσει στα μυαλά των ανθρώπων.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο