Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Φοβάται το φιάσκο ο Μητσοτάκης και αδειάζει τον Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοβάται το φιάσκο ο Μητσοτάκης και αδειάζει τον Σαμαρά

Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε κακήν κακώς από την γραμμή που υιοθέτησε επί δυόμιση χρόνια για το σκάνδαλο Novartis κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για σκευωρία.

Το άτσαλο άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά (και δεν είναι το πρώτο) από την αναμενομένη πρόταση της Ν.Δ. που εξαιρεί τον Αλέξη Τσίπρα και προτείνει για προανακριτική μόνο τον Δ. Παπαγγελόπουλο τον θέτει στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα.

Τις βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες του Αν. Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλάζοντας γραμμή προεκλογικής πλεύσης έκανε πως δεν τις άκουσε με αποτέλεσμα να του επιτεθεί το σαμαρικό antinews μιλώντας για «κωλοτούμπα».

Ο Αν. Σαμαράς στην κατάθεση του όπως αυτή έχει διαρρεύσει στα site του διαδικτύου δεν κατονομάζει απλά τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά τον θεωρεί «ιθύνων νου» με εκτελεστικό βραχίονα τον Δ. Παπαγγελόπουλο προσπαθούσαν να τον εξοντώσουν πολιτικά.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάθεση Σαμαρά που βλέπει ως «τσάρο» Αλ. Τσίπρα

Η κατάθεση Σαμαρά βρίθει από βαρύτατες εκφράσεις κατά του Αλ. Τσίπρα που τον κατονομάζει «τσάρο» και τον δείχνει ως τον κύριο υπαίτιο μιας σκευωρίας εναντίον του την οποία μάλιστα θεωρεί ότι επαρκώς έχει αποδείξει σε ευθεία αντίθεση με την γραμμή της Ν.Δ. που σήμερα επικαλείται το ξεχασμένο πολιτικό πολιτισμό της και τον επιδεικνύει μετά από 2μιση χρόνια συνεχόμενων ύβρεων κατά του πρώην πρωθυπουργού.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης τη στιγμή που η κατάθεση του Αν. Σαμαρά έχει συνεχόμενες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας τον ως προταίτιο και αυτόν που «παρήγγειλε την σκευωρία». Καταλήγει μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς να ζητεί "και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους».Κατί που δεν εισακούσθη...

«...'Οπως προκύπτει και από την εξέταση και των άλλων δημοσιευμάτων, υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου» αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης του.

«Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς όμως τις απόψεις αυτές να συμμερίζεται και το κόμμα του όπως φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις Μητσοτάκη όσο και από πρόταση Καλαφάτη.

Και η κατάθεση Σαμαρά καταλήγει:

«Επαναλαμβάνω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στις δημοκρατικές λειτουργίες του πολιτεύματος και ειδικότερα εν προκειμένω στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ζητώ την αξιολόγηση των αναφερομένων και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL