Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Έξι χρόνια θυμόμαστε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξι χρόνια θυμόμαστε

Της Μαρίας Λυκούρα

Έξι χρόνια από εκείνο το πρωινό που κόπηκε η ανάσα από τη θηριωδία. Ένα ματωμένο στιλέτο είχε κόψει το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου και είχε αλλάξει μέσα στη νύχτα την εικόνα.

Η μέρα εκείνη δεν ξεχνιέται

Η δολοφονία του Killah P. έγινε η τραγική αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής  Κανείς και καμιά δεν μπορούσε πια να λέει ότι δεν ήξερε για τους νεοναζί που σκορπούσαν μίσος. Κανείς και καμιά δεν μπορούσε πια να κάνει ότι δεν καταλάβαινε πως οι χρυσαυγίτες εγκληματίες δεν... περνούσαν γιαγιάδες απέναντι, αλλά ανθρώπους από τη ζωή στον θάνατο.

Μάθαμε με τρόπο τραγικό ότι το «αυγό του φιδιού» δεν παύει να εκκολάπτεται. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ακόμα και σήμερα που το νεοναζιστικό μόρφωμα βρίσκεται εκτός των βουλευτικών εδράνων και τα γραφεία του κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο φασισμός κι η μισαλλοδοξία δεν σβήστηκαν. Οι «κασιδιάρηδες» και οι κάθε λογής φασίστες ζουν ανάμεσά μας και κάνουν τον αγώνα επιτακτικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την Άντα Ψαρρά: «Το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε τον Παύλο από χέρια φασιστών που μέχρι τότε πιστεύαμε ότι αυτό το είχαν σβήσει ήδη οι παππούδες μας, ότι είχε φύγει. Και ξαφνικά χάνεις το παιδί σου από τους ναζιστές αυτής της χώρας, από τη χειρότερη μορφή του φασισμού που υπάρχει».

Μάθαμε ότι η δολοφονία δεν ήταν αποτέλεσμα ενός καβγά για το ποδόσφαιρο...

Δεν θα ξεχάσουμε ότι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ είχαν δώσει στα γρήγορα την απάντηση για τη δολοφονία: «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». Δεν θα ξεχάσουμε, κάθε φορά που τα Μέσα τους βγάζουν εύκολες ετυμηγορίες, να σκεφτόμαστε πως πιθανόν να μην είναι έτσι...

Μάθαμε πώς ένα πρωτοσέλιδο έδωσε ακόμα μια μαχαιριά...

Το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφόρησε τότε με φωτογραφία του χτυπημένου Παύλου στην αγκαλιά της φίλης του στο πρωτοσέλιδό του. Δεν θα ξεχάσουμε πως η φυλλάδα που ξέπλενε με κάθε ευκαιρία τους νεοναζί, έσπευσε να σκυλεύσει τον νεκρό. Να πουλήσει το αίμα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL