Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
«Μέχρι τέλους» θα τους πάει ο Σαμαράς… στη Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μέχρι τέλους» θα τους πάει ο Σαμαράς… στη Ν.Δ. (Video)

Αφού παραδέχθηκε την ύπαρξη των «τάσεων» στη Ν.Δ. ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Αν. Σαμαρά (και ο τότε συνομιλητής της Χ.Α.) Παναγιώτης Μπαλτάκος αποκάλυψε χθες στο Kontra Channel ότι ο Αν. Σαμαράς δεν παρέδωσε τα όπλα μετά «το πισώπλατο χτύπημα» του Κυριάκου να προτείνει για Επίτροπο τον Μ. Σχοινά…

Το νέο πεδίο μάχης στη Ν.Δ. είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι η Novartis που θεωρείται ήσσονος σημασίας κατά τον κ. Μπαλτάκο.

«Οι τάσεις αν υπάρχουν θα διαφανούν όχι στη Novartis αλλά στο θέμα της εκλογής προέδρου» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος εκτιμώντας ότι «η Novartis εκτίμησε ότι δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν θα έχει πολύ μέλλον ως υπόθεση έτσι όπως εξελίσσεται» σε πλήρη αντίθεση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αν ο κ. Σαμαράς δηλώσει ευθέως ότι ενδιαφέρεται για την θέση αυτή. Δεν θα υπάρχει καμία άλλη επιλογή από τη Ν.Δ. παρά να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.»

«Ω γέγονε γέγονε» απάντησε για τον κ. Σχοινά  που πήρε την θέση του Επιτρόπου που είχε δηλώσει ενδιαφέρον ο Αν. Σαμαράς. «Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι αν δηλώσει (ο Σαμαράς) τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει άλλη περίπτωση να γίνει κάτι άλλο»

Στην ερώτηση αν και ο κ. Καραμανλής θελήσει να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας και ο Κυρ. Μητσοτάκης κληθεί να διαλέξει ο κ. Μπαλτάκος ήταν κατηγορηματικός: «Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει τον Σαμαρά, αν ο Σαμαράς θελήσει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Αιτιολόγησε την άποψή του αυτή, με βάση την απήχηση που εκτιμά ότι έχει ο κ. Σαμαράς στην Κ.Ο. της Ν.Δ. διευκρινίζοντας ότι: «Είναι τέτοια η απήχηση που έχει που αν πει «εγώ θέλω» και το κόμμα πει ότι θέλει κάποιον άλλο. Αν γίνει τέτοια επιλογή από τον Αν. Σαμαρά, η Ν.Δ. δεν μπορεί να επιλέξει κάτι άλλο».

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος άσκησε δημόσια κριτική στη Ν.Δ. που όπως υποστήριξε «πάσχει από δεξιά πολιτική» εκτιμώντας ότι στο κόμμα υπάρχουν πολλά «αλεξίπτωτα και κανένα από αυτά δεν έχει μπλε χρώμα. Αυτό δεν αρέσει στον κόσμο της Ν.Δ.» Άφησε αιχμές για την πολιτική της ότι δεν είναι δεξιά… «Δεξιός είναι ο Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL