Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Αλ. Χαρίτσης: Ανάπτυξη δεν είναι οι φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Ανάπτυξη δεν είναι οι φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων (Video)

Σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ένα περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα στην οποία κεντρικό ρόλο έχει η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια τεράστια προσπάθεια να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση χωρίς να κρύψει ότι αυτό είχε και επώδυνα μέτρα , όμως αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήδη από το Σεπτέμβριο του 2018 στην ΔΕΘ εξήγγειλε ένα ολόκληρο πακέτο που αφορούσε την μεσαία τάξη και εφαρμόστηκε μέχρι κεραίας».

Ενώ όπως πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, τον Μάιο προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης υπέρ της μεσαίας τάξης.

Πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι: «Η οικονομική κατάσταση της χώρας βελτιώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις θυσίες του ελληνικού λαού.. Η κυβέρνηση υλοποίησε μέτρα ελάφρυνσης υπέρ της μεσαίας τάξης. Η Ν.Δ. αντί να χτίσει πάνω σε αυτά τα θετικά μέτρα έχουμε εξαγγελίες που δεν λαμβάνουν υπόψη πολύ σημαντικά μέτρα υπέρ της μεσαίας τάξης την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τις υπηρεσίες. Είναι μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης δεν τα ανέφερε καν στην ΔΕΘ».

«Ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει την μείωση του ΕΝΦΙΑ που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δεκέμβριο του 2018» απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης για την μείωση του ΕΝΦΙΑ με την οποία η Ν.Δ. επιχειρεί να πείσει ότι εφαρμόζει κοινωνική πολιτική.

«Οδηγήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια και σε 10 συνεχόμενα τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης» ενώ είχαμε και ρεκόρ επενδύσεων το 2018. Το ερώτημα όμως είναι θέλουμε επενδύσεις που σέβονται το εργασιακό δίκαιο και το περιβάλλον;» πρόσθεσε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι δεν είναι ανάπτυξη οι φωτογραφικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένους κλάδους που συνδέονται με συμφέροντα. Ανάπτυξη δεν είναι να δίνεις τη δυνατότητα να εκδίδει ο υπουργός Ανάπτυξης περιβαλλοντικές άδειες…

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL