Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Μπακογιάννη: «Θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών» (Video)

Την θεαματική διπλή κωλοτούμπα της Ν.Δ. στο Μακεδονικό επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στην Βουλή μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Όλη αυτή η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η ΝΔ άποψη, αφού θεωρεί ότι η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες, αλλά μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό γιατί η Συμφωνία ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε!» είπε μεταξύ άλλων στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη παρέχοντας μια σαφή στήριξη στο Ν. Δένδια και θέλοντας να βάλει ένα φρένο στους ακραίους της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. άλλαξε άποψη δύο φορές στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αρχικά η θέση της ήταν υπέρ της διπλής ονομασίας όπως είχε δηλώσει και στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους ακολούθησε την ατζέντα εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων εκμεταλλευόμενη τις αντιδράσεις και ενίοτε πυροδοτώντας τες όπως στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό τα οποία στήριζε. Για να έρθει πάλι για άλλη μια φορά να επαναλάβει μια θεαματική κυβίστηση, ως κυβέρνηση πλέον και να στηρίξει την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Αναρωτιέται κανείς τι σχέση έχει αυτή η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τους θερμοκέφαλους ακροδεξιούς βουλευτές που έχει περιθάλψει στα έδρανά της προκειμένου να πάρει την εξουσία.

Τι σχέση έχουν οι απόψεις της κ. Μπακογιάννη και του Ν. Δένδια με τους Γεωργιάδη, για παράδειγμα με αυτές των Βορίδη, Μπογδάνο και άλλων;

Ένα κοινό βέβαια το έχουν… και οι δύο παρουσιάζονται ως οι επίσημες θέσεις της Ν.Δ. στο Μακεδονικό!

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις